11 грешки, които жените трябва да избягват през лятото – част 2

Продължава от: 11 грешки, които жените трябва да избягват през лятото – част 1

 

Грешка 6: Справяне с миризмите

 

Когато градусите на термометъра се вдигат, се повишават и нашите телесни миризми. За съжаление, жените забелязват, че се увеличават и миризмите в зоната под талията. Никога не пръскайте с парфюм бикини зоната. Ако нямате възможност да се погрижите за тоалета си, можете да използвате интимен дезодорант или спрейове за освежаване след използване на тоалетна, за намаляване на миризмите. Но не прекалявайте! Запомнете, че е достатъчно да се измиете само с вода, за да се освежите.

 

Грешка 7: Подсушаването

 

Ако работите навън или се упражнявате на открито през лятото, изпотяването е неизбежно. Вие инстинктивно забърсвате потта от челото си, но какво ще кажете за влагата, която се задържа в други области? Когато се изпотите много, отделете време за да подсушите кожата под гърдите си например, за да намалите риска от появата обрив.

 

Четете още: Плажът и опасностите, които ви дебнат

 

Грешка 8: Избягване на симптомите

 

С взимането на допълнителни душове или повече прекарано време в басейна можете да пропуснете важни симптоми, предизвикани от летен женски проблем. Може да отмиете доказателствата за наличието на гъбична инфекция или началото на по-сериозен проблем. Ако забележите повишаване на секрецията от влагалището, сърбеж, жълт или зеленикав оттенък или зацапване по бельото си извън вашият цикъл, то е добре да се обадите на лекаря си за професионално мнение.

 

Грешка 9: Повишен риск от синдром на токсичния шок

 

Лятото е идеалното време за ваканции, къмпинги и пътувания. Ако сте в цикъл и използвате тампони, то лесно може да забравите да го смените, особено, ако нямате достъп до чиста тоалетна или изчаквате да се върнете в хотелската стая. Не рискувайте да получите синдрома на токсичния шок. Сменяйте тампоните минимум веднъж на 4 часа или по-често, ако е необходимо.

 

Четете още: Почивка с едно на ум – за жени

 

Грешка 10: Капанът на влагата от сутиена

 

Ако имате навик да спите със сутиен, избавете се от този навик през лятото. Стегната дреха върху гърдите ви причинява задържане на влагата и не позволява на кожата да диша. Това води до появата на пъпки и обриви. Ако не можете да си представите да спите без сутиен, то заменете го с такъв, който е тънък, памучен и без банели. Оставете повдигащите сутиени за през деня.

 

Грешка 11: Избор на бельо

 

Знаете ли че, вашият избор на бельо има много общо с женското здраве? Бельото изработено от коприна, кадифе и др. е секси, но тези материи задържат влагата. През лятото избирайте дишащи материи, като памук например, за да запазите кожата си суха.

 

Четете още: Кога трябва да посетите гинеколога?

 

Топлото и влажно време може да окаже силно влияние върху жените. Ако подозирате, че имате някакъв вид обрив или инфекция, не бързайте да ги игнорирате. Обадете се на лекаря си за консултация. Повечето инфекции и обриви могат да се лекуват с подходящите медикаменти в рамките на няколко седмици.

Добави коментар