10-те най-необходими неща през лятото за всяка тийнейджърка

Отново е лято – най-забавният сезон от годината. Разбира се, успоредно със забавленията върви ръка за ръка и отговорността да се погрижим за кожата и косата си. Вижте списъка от 10 неща, които са ви необходими, за да останете защитени и красиви през цялото лято:

 

1. Слънцезащитен продукт

 

Снабдете се със слънцезащитен лосион, крем, масло или спрей, който е с фактор SPF 30 или по-висок, за да защитавате красивата си кожа от изгаряне през цялото лято. Нанасяйте слънцезащитния продукт всяка сутрин по всяка изложена на слънцето част от тялото ви. Нанасяйте го отново след плуване, тренировка, при която сте се изпотили или на всеки 3 часа, прекарани на слънце.

 

Не само тялото ви се нуждае от слънцезащитен продукт. Кожата на лицето ви е много нежна и изложена на слънце постоянно, за това е препоръчително да използвате слънцезащитен крем специално за лице. Неговата текстура е по-различна в сравнение с тази на стандартните слънцезащитни продукти. Обикновено слънцезащитните кремове за лице са със защитен фактор SPF 50. Можете да изберете и такъв с цвят.

 

2. При слънчево изгаряне

 

Въпреки че спазвате указанията от точка 1 и всячески се опитвате да защитите кожата си от изгаряне, понякога може да се случи да не успеете да се справите и да изгорите на слънце. Когато това се случи е добре да се снабдите с лосион за след слънце с екстракт от алое. Той може да облекчи болката и бързо може да ви накара да се почувствате по-добре. Освен това можете да изпиете 1 аспирин и да наложите студен компрес върху пострадалата кожа.

 

Вижте още: 8 летни навика, които всеки трябва да има през всички сезони

 

3. Шапка

 

Можете да се предпазите от изгаряне и прегряване с помощта на страхотна шапка. Изберете шапка, която отговаря на стила ви на обличане, независимо дали ще е с козирка или периферия. Важното е да защитите лицето си от слънцето.

 

Имайте предвид, че шапките, направени от естествени материи, като лен, слама или памук, могат да ви защитят от жегата по-добре, отколкото шапките, изработени от изкуствени материи.

 

4. Слънчеви очила

 

Качествените слънчеви очила защитават както очите ви, така и кожата около тях. Когато не ви се налага да присвивате очи срещу слънцето, отлагате появата на първите бръчки.

 

Слънчевите очила се предлагат с най-различни размери, цветове  и форми. Най-важното, за което трябва да следите обаче е дали имат защита от UVA и UVB лъчите. Търсете очила, които предлагат 99-100% защита от тези лъчи.

 

5. Балсам за устни със слънцезащитен фактор

 

Кожата ви не е единственото нещо, което може да изгори под жарките слънчеви лъчи. Поддържайте устните си хидратирани и защитени с помощта на балсам за устни със слънцезащитен фактор. Насочете се към такива, които съдържат направени от пчелен восък или от естествени масла, а не към балсами на основата на вазелин.

 

Вижте още: 6 стъпки за перфектно лятно тяло – част 1

 

6. Почистващ шампоан

 

Ако плувате в басейн, хлорът може да увреди косата ви. За да я предпазите, използвайте почистващ шампоан. Следвайте инструкциите на опаковката.

 

7. Балсам без отмиване

 

Потта, която отделяте при спортуване или излагане на високи температури, може да увреди косата ви също толкова, колкото хлора. За да предотвратите сухотата, цъфтежа и оплитането на косата, използвайте балсам без отмиване. Ако се излагате на слънце за по-дълъг период от време се снабдете с балсам със слънцезащитен фактор.

 

8. Дезодорант

 

Няма как да не се потите през лятото. С порастването потенето в определени области се засилва. Снабдете се със подходящ дезодорант, стик или друг продукт против изпотяване и го използвайте всеки ден, не само когато ще спортувате.

 

9. Продукт за депилация или епилатор

 

Още едно нещо, което се случва с порастването, е появата на косми на места, на които не са били окосмени преди. Попитайте майките си или приятелите си за съвет кои са най-добрите методи за тяхното отстраняване.

 

Вижте още: Най-добрите храни през лятото

 

10. Лятна прическа

 

Съществуват много прически – плитки, рибена кост, конска опашка, които могат да ви предпазят от жегата през летните месеци. Новият сезон е подходящото време да се научите да си правите нови прически и да изпробвате различни продукти за коса, за да изглеждате прекрасно през лятото.

Добави коментар