10 причини, защо татковците имат значение

Някои мъже си мислят, че тяхната работа започва едва, когато детето започне да рита топка. Но има над 700 публикувани проучвания, които доказват, че бащите са необходими и незаменими.

 

Ето 10 причини, вие да имате значение:

 

1. Кой друг, различен от мама, ще пъхне детето в леглото през нощта, ще го научи да кара колело и ще купи първата бира?

 

2. Детето ще има вашите гени. Вие сте част от неговата история, кое е то, как ще изглежда, до толкова, че може да наследи големите ви уши и странната походка.

 

Четете още: Ивайло Захариев – за бащинството и актьорството

 

3. Вие сте от значение за вашата партньорка. Когато се включите още в самото начало, кърменето е по-успешно и е по-малко вероятно майката да страда от следродилна депресия.

 

4. Ще отгледате умни деца. Децата с участващи в отглеждането им бащи ще имат по-добри социални умения, когато достигнат предучилищна възраст или ще взимат изпитите си с лекота, когато станат на 16.

 

дете, баща, татко

 

5. За да бъдете добър баща, трябва да се държите с детето си нормално. Близостта с детето ви е решаваща за прогнозиране на дългосрочното му психично здраве.

 

6. Успелите професионално жени имат поне едно общо нещо: бащи, които ги уважават и насърчават!

 

7. Ако се справяте добре като бъдещ татко, когато времето за раждането и отглеждането на детето дойде, то вашата партньорка ще бъде по-добра майка.

 

Четете още: Време за татко – 10 съвета

 

8. Ще го предпазите от затвора. Доброто бащинство означава по-малка вероятност детето ви да има криминално досие.

 

9. Детето ви ще бъде по-щастливо. Участието на бащата в отглеждането и възпитанието на детето, особено до седемгодишната му възраст, се свързва с удовлетворение, когато то е на 33.

 

10. Искате ли детето ви да има по-висока самооценка, да бъде дружелюбно и да се доверява на другите? Вашето влияние има голямо значение за това. 

 

Снимки: HckySo, Ginnerobot, Topgold, Foter,  Foter.com

Добави коментар