10 неща, от които трябва да се откажете в името на щастието

Всички сме чували, че щастието е въпрос на избор. За съжаление, усложняваме живота си до степен, до която вече не сме способни да разпознаем щастието, дори да изкочи пред очите ни и да размаха сигнални знаменца. Как да оправим нещата? Като се откажем от следните 10 неща, в замяна на щастието си:

 

1. Престанете да се притеснявате от мнението на другите хора за вас

 

Знаем, че звучи нелогично, защото ние хората сме „стадни животни” и не искаме да бъдем отхвърлени. Но прекарването на време в притеснения какво си мислят другите е чиста загуба на енергия. Никога няма да можете да угодите на всички и не е ваша работа да го правите.

 

Четете още: Как цветовете влияят върху нашите емоции

 

2. Откажете се от опитите да угодите на всички

 

Не се правете на някой, който не сте, само за да угодите на околните. Бъдете най-добрата версия на себе си и по този начин естествено ще привлечете хората, които трябва.

 

щастие, енергия, стрес, притеснения, спокойствие, радост

 

3. Откажете се от клюките.

 

100% от хората, които споделят клюки с вас, клюкарят и за вас. Спомнете си това, когато някой започне да ви разказва клюки!

 

Четете още: Позитивни днес

 

4. Престанете да се притеснявате

 

На където са насочени мислите, там се концентрира енергията. Притеснението е инвестиране на време и енергия в нещо, което не искате да се случи. Научете се да оставяте нещата да се случват от само себе си и имайте вяра.

 

щастие, енергия, стрес, притеснения, спокойствие, радост

 

 5. Откажете се от несигурността

 

Когато се взимаме твърде на сериозно, си мислим, че и всички останали го правят. Има само една ваша версия на планетата. Бъдете тази версия и престанете да се притеснявате. Всъщност на никой не му пука толкова и не ви следи толкова отблизо, колкото си мислите.

 

6. Спрете да приемате всичко толкова лично

 

Истината е, че повечето хора са толкова погълнати от собственият си живот, че не се замислят какво точно правите вие. Светът не се върти около вас. Реакциите на хората в различни ситуации нямат нищо общо с вас, така че не ги приемайте лично.

 

Четете още: Стресът на работното място – как да го преодолеем

 

7. Спрете да се притеснявате за миналото

 

Всички сме били наранени, всички сме имали родители, които са правили грешки и всички сме минавали през много тежки ситуации. Всичко, което ви се е случило ви е научило на нещо или ви е направило по-силни. Сега е време да продължите напред!

 

8. Спрете да харчите пари за неща, от които нямате нужда, в опит да си купите щастие

 

щастие, енергия, стрес, притеснения, спокойствие, радост

Усложняваме живота си, като харчим големи суми, за да напълним дома си с „неща”. В много случаи „по-малко” може да означава „повече” – не забравяйте това.

 

9. Откажете се от гнева

 

Спрете да се гневите за дреболиите и отворете съзнанието си за хубавите неща в живота.

 

Четете още: Изкуството да бъдеш спокоен

 

10. Откажете се от контрола

 

Контролът е илюзия, тъй като светът е неконтролируем. Научете се да посрещате новото и промените.

 

Снимки: Ambro, imagerymajestic, David Castillo Dominici FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар