контракция, почувствате, спазми, бебе

10 неща, които всяка майка си мисли по време на раждането

Всяка жена, която скоро ще става майка, се чуди какво как ще протече раждането, но много малко майки, на които им е за пръв път, всъщност знаят какво да очакват. Болката може да бъде изненадващо силна.

 

По време на раждането през главата на всяка майка преминават различни неща, докато напъва, но не ги казва на глас, защото се фокусира върху контракциите и появата на бебето. Едва след раждането може да намери време да изрази емоциите си и разкаже за усещанията си.

 

Болката от раждането може да накара жената да каже неща, за които после да съжалява, тъй като в този момент падат всички бариери, които доброто възпитание поставя.

 

Раждането може да ви накара да изявите най-примитивните и първичните си чувства и емоции. Този процес е интензивен и изключително труден и дори може да е страшен, особено ако никога не сте го изживявали преди. Най-добронамерените хора се опитват да обяснят какво е чувството при напъните и излизането на бебето от тялото ви, като така се опитват да ви дадат някаква представа за обхвата на болката, но няма начин думите да я опишат точно.

 

 

Независимо дали сте решили да имате напълно естествено раждане без лекарства или сте решили да използвате епидурална упойка, раждането включва голямо количество болка. Затова мислите, които минават през главата ви (и понякога направо излизат от устата ви), могат да изглеждат нехарактерни или дори неудобни, но не стресирайте. Всеки казва и мисли неща по време на раждането, които са предизвикани от болката. С други думи, никой няма да повярва, че всъщност мразите партньора си и искате да го ударите… знаете къде.

 

Може да се каже, че нещата, които бъдещите майки, казват и мислят по време на раждането, особено когато напъват активно и им остават няколко мига, за да се срещнат с бебетата си, не показват какви хора са. Така че, ако излезете от релсите, знайте, че не сте сами.

 

Вижте още: Боли ли раждането?

 

Ето няколко неща, които раждащите жени най-често мислят.

 

1. Това не може да е нормално!

 

О, Боже, това боли. Това боли толкова много. Не мисля, че трябва да е толкова зле. Другите жени не ги боли толкова силно. Трябва да има нещо нередно, защото няма начин това да е правилно.

 

 

2. О, боже мой, аз умирам. Аз всъщност умирам.

 

Аз трябва да умирам. Това е единственото обяснение за огромната болка, която изпитвам. Човек не може да преживее такава агония и да живее, така че трябва да проверя, дали не умирам. Няма начин човек да преживее толкова много болка и да живее, за да разкаже за нея.

 

3. Извадете го, сега, веднага!

 

Извадете го, извадете го, извадете го, извадете го. Сега. Извадете го сега, измъкнете го. Извадете го, извадете го, извадете го, извадете го. Сега. Не сериозно, сега. Измъкнете го сега.

 

Вижте още: Преди раждането на бебето

 

4. Зарежете това!

 

Защо напъването е толкова трудно? Защо не знам как да напъвам инстинктивно? Не трябва ли да е „естествено?“ Да, както и да е. Аз съм до тук. Приключих. Напъването е твърде трудно и аз се отказвам. Това е, отказвам се от раждането! Добре съм и мога да остана бременна до края на живота си.

 

 

5. О, не, изпуснах се, нали?

 

Чувствам се така, сякаш съм се изходила. Направих ли го? Или това е усещането да раждаш бебе? Защо някой би си помислил, че раждането е добра идея?!

 

6. Знаете ли какво? Не искам бебе. Промених си мнението.

 

Не. Не. Не. Аз си промених мнението. Някой да дойде тук и да направи нещо по въпроса, за да мога да се прибера вкъщи и да гледам телевизия.

 

Вижте още: Как да се справим със страха от раждането?

 

7. Някой да ми даде всички обезболяващи!

 

Предполага се, че независимо дали решите да използвате епидурална упойка или не, или каквито и да са лекарства, те просто няма да са достатъчни. Така че, ако мълчаливо (или не-толкова) поискате всяко проклето лекартсво, което болницата има, знайте, че това е нормално.

 

 

8. Просто извадете бебето. Не, сериозно!

 

Добре, добре, ако няма да ме дрогирате с лекарства, нека просто да извадим детето вече. Сериозно. С цезарово сечение. Сега. Да тръгваме.

 

9. Света майко, аз съм майка!

 

О, скъпи богове на раждането, всичко свърши. Чакай, това е моето бебе? Имам бебе. Това е моето бебе.

 

Вижте още: Малки тайни за по-лесно раждане – част 1

 

И, разбира се, това обикновено се случва, когато плачете от изтощение. Не се притеснявайте, няма срам в преживяването, наречено раждане.

 

10. Аз съм велика!

 

Дали тези хора знаят колко велика съм аз? Искам да кажа, погледнете какво създадох. Вижте какво направих, точно сега. Това мъничко човешко същество е на този свят, защото аз го доведох в света. Уау.

Добави коментар