10 начина да сте по-секси на плажа

След като лятото е тук е нормално да ви се иска да изглеждате като онези изкусителни красавици, които ви гледат от всяко списание или реклама. За да изглеждате добре на плажа обаче, трябва да направите някои неща преди това. Подгответе се и съберете всички погледи това лято. Ето и 10 съвета как да го постигнете:

 

1. Слънцезащитен крем

 

На първо място се погрижете кожата ви да е защитена през цялото време – не само когато ви се стори, че температурите са се покачили.

 

Щетите по кожата, нанесени от слънцето, изобщо не са секси – бъдете сигурни. Използвайте хубав слънцезащитен продукт, за да запазите кожата си здрава и красива.

 

2. По-малко е повече

 

И не, не става дума за банския ви костюм, а за грима. Никой не иска да вижда супер размазания от водата или потенето грим. В крайна сметка, за да не изглеждате като панда, използвайте минимално количество грим, с което само да подчертае естествената си красота. Можете да опитате с лека пудра, тониран слънцезащитен продукт, балсам за устни и минимално количество водоустойчива спирала за мигли.

 

секси, плаж, кожа, слънце, тен

 

3. Заблестете

 

Искате да разберете как да изглеждате секси на плажа и краката ви да изглеждат по-слаби? Вземете си блясък за тяло. Внимавайте обаче, когато избирате продукт – вземете такъв, който да загатва блясък, а не да изглежда сякаш току що сте полепили звездния прах на цяла компания феи.

 

4. Ексфолирайте

 

Задължително е да ексфолирате кожата си, за да се отървете от мъртвата кожа преди да правите каквото и да било. Без значение колко хубаво е тялото ви и колко добре изглеждате, трудно е да сте секси на плажа, ако кожата ви не изглежда толкова добре.

 

Вземете си скраб за тяло или си направете домашна със захар и зехтин. Ексфолирайте хубаво цялото тяло и се насладете на меката и кадифена кожа, която ще имате след това.

 

Четете още: 5 изненадващи предимства на солената вода

 

5. Фалшив тен

 

Няма по-добър начин да изглеждате секси, от хубавия бронзов загар. В наши дни е много лесно да получите изкуствен тен, без да станете оранжеви или на петна. Не забравяйте да ексфолирате кожата си, преди да прибегнете до фалшивия тен.

 

секси, плаж, кожа, слънце, тен

 

6. Подхранете кожата си

 

Хидратирането и подхранването на кожата са много важна част от това да изглеждате секси. Използвайте масло за тяло с бразилски орех. Сухата кожа не е никак секси, но вие ще се справите лесно с нея с помощта на това масло. Търсете лосион за тяло с естествени съставки и овлажнители, който да поддържа кожата ви добре хидратирана през целия ден.

 

7. Малко аксесоари

 

Вземете пример от знаменитостите – когато става дума за аксесоари, те знаят колко малко трябва да сложат, за да изглеждат секси на плажа. Вземете си сладки бански и плажна рокля. Можете да си позволите и тъничка верижка или малки обеци с камъчета, но се въздържайте от прекаляването с аксесоари. Освен всичко – те ще ви накарат да се чувствате доста неудобно на плажа.

 

8. Подуване на стомаха

 

Избягвайте преработените храни, въглехидратите и солта, преди плаж. Други храни, които трябва да избягвате, са бобовите растения, зеленчуците съдържащи скорбяла, млечните продукти, газираните напитки и дъвките. В противен случай, тези храни ще подуят стомаха ви, което пък ще ви накара да се чувствате доста неудобно в банския си.

 

Четете още: Домашен педикюр в 7 стъпки

 

9. Защитете косата си

 

Много жени не харесват изобщо косата си, след като са плували в солената вода, а други – напротив. Независимо от коя страна на монетата сте, уверете се, че я защитавате добре преди и след цял ден под слънчевите лъчи. Ако често плувате в басейн, хлорът може да навреди сериозно на косата ви. Ако нямате подходящ шампоан под ръка, опитайте да я изплакнете със клуб сода, за да предотвратите по-сериозните щети.

 

секси, плаж, кожа, слънце, тен

 

10. Бъдете позитивни

 

Най-важният съвет, който трябва да следвате, е че красотата идва от вътре. За да изглеждате секси и добре, трябва да се чувствате добре.

 

Всяка жена има различни неща, които не харесва в себе си, но това не е причина за избягване на плажа.

 

Концентрирайте се върху позитивните неща. Изберете бански, който подчертава частите от тялото ви, които харесвате най-много и съответно прикрива или поне не натрапва, частите, които не харесвате.

 

И не забравяйте – нищо не е по-секси от увереността и широката усмивка.

 

Снимки: the.photoguy, Phillip Pessar, micadew, RobW_ Foter.com

Добави коментар