10 начина да се насладите на празничния сезон, когато сте бременна

Бремеността по време на Коледните празници ще ви принуди да промените стандартния начин на празнуване. Ще ви се наложи да внимавате какво ядетете, да избягвате алкохола и като цяло да пазите имунната си система.

 

Но това не означава, че не може да се забавлявате. Следващите идеи ще ви помогнат да извлечете максимума от празничните дни:

 

Яжте по-малки порции, но по-често

 

По време на Коледните празници трапезата е отрупана с множество вкусотии. Но хапването на големи количества от тях няма да се отразят добре на бременното ви коремче. Дайте на тялото си възможност да смила храната по-лесно, като приемате по-малки порции. По този начин можете да се насладите на традиционните празнични ястия, без да страдате от лошо храносмилане или киселини.

 

бременност, празници, почивка, хранене, спорт

 

Отделете време да се отпуснете

 

Ако графикът ви е препълнен с различни задачи, най-вероятно се чувствате напрегнати, а това не е много полезно по време на бременността. Вземете си почивка. Отделете малко време за себе си през празниците.

 

Четете още: Депресия по време на бременност

 

Поставете краката си на високо, гледайте приятен филм, прочетете книга, или просто си почивайте. Не забравяйте – за това са предназначени коледните празници!

 

Спортувайте

 

Спортът е много важен по време на бременността. Благодарение на него не само ще се погрижите за тялото си, но и ще се почувствате по-добре. Правенето на упражнения или практикуването на полезни за бременните жени спортове, като плуването, също така ще ви помогнат да влезете във форма за раждането.

 

бременност, празници, почивка, хранене, спорт

 

Пазарувайте онлайн

 

Не е забавно да обикаляте магазините, докато носите тежки торби. На всичкото отгоре, по време на бременността сухожилията омекват и е много лесно да се нараните, ако не внимавате. Ако се налага да пазарувате тежки неща, помолете някой да ви придружи с кола и да ви помогне.

 

Вижте още: 16 странни и истински факта за бременността

 

Наспете се

 

Позволете си лукса на дългото излежаване по време на празниците. Следващата година, когато бебето ви е тук, няма да е толкова лесно да си осигурите достатъчно сън.

 

Приемайте помощ

 

Позволете на някой друг да върши работата, ако прояви и най-малкия признак, че иска да го направи. Много жени трудно да приемат предложенията за помощ в първите дни с бебето, затова приемайте помощ сега.

 

бременност, празници, почивка, хранене, спорт

 

Пийте вода

 

Лесно е да забравяте да пиете вода, когато сте забързани или когато се храните. Уверете се, че винаги имате вода под ръка.

 

Вижте още: Козметични съставки, които трябва да избягвате, докато сте бременни или кърмите

 

Поглезете се

 

Помолете вашия партньор да масажира врата и гърба ви за облекчаване на напрежението, запалете ароматна свещ и пуснете подходяща музика. Ще се отпуснете още преди да се усетите.

 

Бъдете готови

 

Уверете се, че знаете на кого да се обадите, ако се притесните за нещо по време на празниците. Говорете с вашия лекар по въпроса.

 

Снимки: stockimages FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар