10 евтини забавления за деца през лятото

Лятото поставя пред повечето родители неизбежния въпрос: Сега, когато децата са във ваканция, с какво да ги ангажираме по цял ден? Често летните лагери се оказват доста скъпи, както и посещенията на водни паркове и други атракции.

 

Хубавата новина е, че отговорът въобще не е толкова сложен. Децата искат само да тичат, да се забавляват и да бъдат със семействата си. Контактът с родителите е много важен, особено като се има предвид, че в днешно време повечето деца прекарват свободното си време залепени за екраните на различни устройства.

 

Вижте нашите предложения за евтини или безплатни летни забавления, които можете да изпробвате с децата си това лято.

 

1. Отидете на пикник или къмпинг

 

Пикникът в парка с домашно приготвени сандвичи и хвърляне на фризби може да не ви звучи толкова вълнуващо, но за повечето деца това е страхотно изживяване. Да не говорим за къмпингуването. Но ако не сте от типа хора, които искат „да хванат гората“, можете просто да опънете палатката в двора и да поканите малчуганите или да прекарате един ден сред природата близо до язовир или рекичка.

 

Четете още: 5 основни правила в замъкостроенето

 

2. Посетете безплатен концерт в парка

 

През лятото в много градове се провеждат различни събития за деца. Обикновено включват концерти с детски групи, забавления с аниматори и рисуване по детските ръчички и лица. Не пропускайте тези събития – посещението им е страхотен начин да разнообразите ежедневието на децата си.

 

3. Поработете в градината заедно

 

Малките дечица могат да ви помагат, като скубят плевели или поливат цветята с малка лейка. Могат спокойно да засаждат и зеленчуци като арпаджик или боб, а защо да не посадите няколко цветя заедно?

 

4. Постройте крепост заедно

 

Нищо по-лесно от това – просто извадете старите чаршафи и обърнете няколко стола.  А ако времето е хубаво – използвайте клоните на дърветата в двора.

 

Четете още: Сръчни ръчички или Как да си направим моливник?

 

5. Отидете на лов… за буболечки

 

Можете да ловите пеперуди, бръмбари, гущерчета, жаби – къде и какво, зависи само от вас.

 

6. Цветни тебешири – о, да

 

Всички деца обичат да рисуват с тебешири. Можете спокойно да оставите вашите да нашарят тротоарите пред дома ви. Със сигурност ще накарате минувачите да се усмихнат.

 

7. Танцувайте в дъжда

 

Изненадайте децата, като ги заведете навън в топлият летен дъжд. Облечете ги в дъждобрани и им обуйте гумени ботуши. Скачайте в локвите заедно.

 

Четете още: Игри на закрито за най-малките

 

8. Не забравяйте традициите

 

Традиционните детски игри, като криеница и гоненица, са забавни и за днешните деца. Същото се отнася и за игри от типа на „Не се сърди човече“, „Монополи“ или „Табла“. Не забравяйте и игрите с карти.

 

9. Преоблечете се в интересни костюми

 

Съберете интересни шапки, ръкавици и чанти от старите скринове. Или завържете чаршаф като наметало на супер герой. Направете си маскен бал в градината със съседските деца.

 

10. Оставете децата да ви помогнат с готвенето

 

Готвенето не само ще разнообрази ежедневието им, но и ще им помогне да научат много нови неща, които ще им послужат и в бъдеще. То е полезно както за момичетата, така и за момчетата. Има много млади хора, които не могат да готвят, но вашите деца няма да са от тях.

Добави коментар