Щастливи в празничния сезон

Празничният сезон е лудо време за всеки. Партита, които трябва да се организират, подаръци, които трябва да се купят, много приятели и роднини, които трябва да посетите – всички тези неща, могат доведат до стрес и изтощение. Приготвили сме ви 5 съвета, които да ви помогнат да останете по-спокойни през този сезон.

 

1. Отделете време за себе си

 

Важно е да отделите време, в което да се погрижите за себе си. Когато не се грижите за себе си, ще сте по-малко способни да се грижите и за останалите около вас. Ключът към това е винаги да намирате начин да отделите поне десетина минути само за вас. Не се оправдавайте, че нямате време за това. Направете нещо за себе си. Може да е една кратка разходка, четене на хубава книга, да се потопите в гореща вана или нещо по-релаксиращо.

 

време, празничен сезон, медитирайте, релаксирайте

 

2. Подхранете тялото си

 

По време на празничния сезон, всеки може да се почувства леко замаяни след парти, изпълнено коктейли и танци. Няма нищо лошо да нарушите диетата си веднъж и да се наслаждавате на храната без вина. Но ако малко сте попрекалили и се чувствате преяли, опитайте следните съвети:

 

• Хидратирайте се – целта е да пиете около 2 литра вода на ден. Винаги дръжте бутилка наоколо, за да се подсещате по-лесно.

 

Четете още: Заедно по Коледа

 

• Яжте пресни зеленчуци с всяко хранене.

 

• Чувствате се подути? Опитайте чай, който ще облекчи храносмилането: обелете и нарежете корен от джинджифил с размерите на слива и го пуснете в гореща вода за най-малко 5 мин. Изсипете сместа в чаша и добавете сока от ½ лимон, щипка куркума, мед или кленов сироп за вкус.

 

празничен сезон, релаксирайте, щастливи

 

3. Раздвижете тялото си

 

Раздвижете кръвта и тялото си – това ще детоксира органите ви и ще се почувствате чудесно. Може да опитате с обикновени упражнения, йога или разходка. Важно е да се движите най-малко 30 минути на ден.

 

Четете още: Как се празнува Коледа по света?

 

4. Медитирайте

 

Медитацията е невероятен начин да свържете тялото, ума и духа си, за да се почувствате по-добре. Опитайте да медитирате през следващите няколко седмици. Всяка сутрин като станете, настройте таймера за 5 мин. и в това време просто следете дишането си. Ако умът ви започне да скита в други посоки, отново го насочете към дишането си. Когато времето изтече, насладете се на деня си с повече лекота.

 

медитирайте, релаксирайте, празничен сезон

 

5. Почивайте винаги, когато можете

 

Последно, но не по важност е просто да почивате! Почивката е най-важна, така че по време на стресово време вие да спите добре. Ако имате проблеми със заспиването, опитайте се да практикувате медитация преди лягане, за да отпуснете съзнанието си. 

 

Снимки: ANCUAR07, Omarukai, Karol Franks Foter.com 

Добави коментар