Чувствителни зъби – проверете пастата си за зъби

Някои пациенти могат да усетят повишена чувствителност на зъбите при използване на паста за зъби против зъбен камък, но добрата новина е, че ако смените пастата си за зъби, чувствителността си отива.

 

Денталните специалисти често препоръчват на пациентите да използват паста за зъби против зъбен камък, особено след почистване на зъбите, за да се предотврати появата на нов, който може да доведе до заболяване на венците. Но след употребата на такава паста около 10-20 % от пациентите се оплакват от чувствителност на зъбите. Ако вие попадате в тези 10-20 %, може би е по-добре да спрете да ги използвате.

 

Четете още: Лайфстайл съвети за здрави зъби

 

За тези хора, които са с чувствителни зъби, препоръката е да избягват този вид пасти и редовно да използват флуоридни пасти вместо тях. Но тези, които нямат проблем с чувствителността на зъбите е по-добре да използват паста за зъби против зъбен камък, за да намалят ново натрупване. Въпреки това се консултирайте с вашия стоматолог. Вие може да не се нуждаете от паста за зъби против зъбен камък.

 

Съставките в някои пасти за избелване на зъбите също може да доведат до чувствителност на зъбите. Пастите за избелване на зъбите могат да са по-агресивни към емайла, а нарушаването на целостта му може да повиши чувствителността. Консултирайте се със специалист за други начини за избелване на зъбите.

Добави коментар