Четкайте за двама – оптимизирайте своята орална хигиена

Добрата орална хигиена е жизнено важна за вашето здраве и за здравето на вашето бебе. Вижте как:

 

Мийте зъбите си най-малко два пъти дневно

 

Мийте зъбите си в продължение на поне 2 минути, за да отстраните натрупалата се плака, като обърнете специално внимание на венците си.

 

Почиствайте ежедневно с дентален конец

 

По този начин ще премахнете бактериите и остатъците от храна на труднодостъпните места между зъбите и в долната част на венците.

 

зъби, бременна, плака, почистване, четки

Посещавйте редовно зъболекар

 

Преглеждайте зъбите си на всеки шест месеца и отстранявайте периодично зъбния камък.

 

Искате да забременеете или вече сте бременна?

 

Четете още: Бремеността и здравето на зъбите

 

Вие вероятно правите всичко което е необходимо за една здравословна бременост – от балансираната хранителна диета, през упражненията додопълнителната почивка. Все пак много майки не знаят, че добрата устна хигиена е важен фактор за една по-лека бременност.

 

Бременността и грижата за зъбите

 

зъби, бременна, плака, почистване, четкиПо време на бременност повечето жени имат предразположеност към така нар. „гингивит на бременността”, причинен от зъбната плака и повишените количества на хормона прогестерон. Гингивит на бременността e възпаление на венците и предизвиква повишени нива на хормони наречени простагландинс. Подобни хормони могат да предизвикат раждане при завишеното им отделяне в края на бремеността. Изследвания показват определена зависимост между възпалението на венците на бременните и повишения риск от преждевременно раждане.

 

Последни изследвания показват, че бременни жени със сериозни парадонтални заболявания са по-застрашени от преждевременно раждане или раждане на бебета с много ниско телесно тегло.

 

Четете още: Здрави зъбки на мама – здрави зъбки на малчо

 

Доказани резултати за по-добро орално здраве

 

Редовното миене на зъбите и почистването им с дентален конец може да премахне плаката, която причинява гингивит и в крайна сметка може да доведе до парадонтално заболяване.

 

зъби, бременна, плака, почистване, четкиСъщо така е важно да посещавате редовно зъболекаря си за почистващи процедури и прегледи дори и преди да забременеете. Попитайте вашия зъболекар какви са предимствата на електрическите четки за зъби пред обикновенните четки. Защо Philips Sonicare е с доказани предимства в почистването на зъбите в сравнение с обикновените четки – доказано е, че електрическите четки за зъби на Sonicare, осигуряват по-добро почистване от обикновените четки, тъй като динамичното движение почиства по-добре трудно достъпните места, плаката и бактериите.

 

Научете повече          

                                            

Добави коментар