Четири причини да хапвате повече риба

Като цяло рибата е изключително полезна за организма ви. Тя може да направи чудеса за вашето здраве по няколко различни начина. Рибката ви носи усещане за жизненост и активност, предоставя ви следните предимства:

 

1. Рибата е много полезна за вашето сърце

 

Ако хапвате риба поне два пъти седмично, това ще намали риска от сърдечно заболяване с 30%. Това показва, че консумацията ѝ е от съществено значение както за мъжете, така и за жените. Инфарктът основно е в резултат от образуване на кръвни съсиреци. Повишеното ниво на триглицеридите предизвиква именно съсирване на кръвта. От своя страна рибата е богата на Омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляването на нивото на триглицеридите в кръвта.

 

риба, сърце, здраве, омега-3, рибено масло

 

Освен това Омега-3 допринася и за понижаването на кръвното налягане. Благодарение на рибата може да се предпазите от аритмия. Сьомгата и рибата тон са едни от най-богатите на Омега-3 мастни киселини.

 

Четете още: Храни, които стимулират имунната система

 

2. Рибата ви прави по-енергични

 

Мастните киселини, които се съдържат в рибата, са едни от най-добрите доставчици на енергия за тялото ви. Те увеличават физическия и психическия ви капацитет. Ако ядете риба два пъти седмично, това ще ви помогне значително в битката с умората. Доказано е и че редовната консумация на риба подобрява нивото на концентрация.

 

риба, рибено масло, тяло, организъм, концентрация, вкус, здраве

 

3. Рибата подобрява здравето на мозъка и нервната ви система

 

Рибата помага на мозъка и нервната ви система да функционират по здравословен начин. Според изследване, проведено от щатския университет в Луизиана, засилената употреба на рибено масло в диетата, може да намали признаците на шизофрения и депресия. Освен това, оказва се и че употребата на рибено масло може да бъде от голяма полза за предотвратяване на болестта на Алцхаймер.

 

риба, рибено масло, тяло, здраве, омега-3

 

В изследването, участниците приемат 1 грам Омега-3 мастни киселини в продължение на дванадесет седмици. Когато изследователите сравняват данните след консумацията на Омега-3 мастни киселини с предишните данни, установяват, че участниците са значително по-малко тревожни и стресирани.

 

Четете още: Колко яйца мога да изям?

 

4. Рибата влияе добре на кожата и косата ви

 

Можете да се грижите добре за кожата и косата си като консумирате риба под формата на капсули с рибено масло. Тези капсули работят с циркадните ритми и природните химични рецептори на тялото. По този начин, под формата на Омега-3 мастни киселини в тялото, косата и кожата ви стават по-здрави и красиви.

 

омега-3, рибено масло, капсули, риба, здраве, коса, кожа

 

Друго предимство на приема на рибено масло е, че стимулира кожата ви да произвежда по-бързо колаген. По този начин косъма на косата се храни по-добре и расте по-бързо. Увеличеното производство на колаген влияе благоприятно и срещу бръчките. Като обобщение, приемането на рибено масло, независимо чрез директна консумация на риба или чрез капсули, ви кара да изглеждате и да се чувствате значително по-млади и красиви.

 

Снимки: angeloangelo, su-lin, stijn, MLazarevski, jcoterhals, Maggie Hoffman Foter.com

Добави коментар