Хранене за кърмещите майки

Без достатъчно течноти, не може да произвеждате достатъчно мляко

 

Ако смятате, че храненето с малко фъстъчено масло, може да причислите към групата на здравословното хранене, помислете отново. Дори и да не кърмите, имате нужда от здравословна диета – за да се възстанови тялото е още по-важно да се храните здравословно. В крайна сметка, не искате ли вашето мляко да е най-добрият избор за вашето бебе? Ето един поглед към най-новите насоки за хранене на майките.

 

Въпреки, че загубата на тегло може да бъде бърза през първите няколко седмици, тъй като тялото ви изхвърля течности и други „подаръци” от бременността, е важно да не продължавате да отслабвате прекалено бързо. Целта ви трябва да е 2 до 4 килограма на месец след първият месец, в противен случай може да поставите кърменето под риск.

 

Заредете се с вода

 

Производството на мляко изисква достатъчно течности, така че не забравяйте да си ги набавяте. Докато експертитите препоръчват да се пият по 8 чаши на ден, за съвременното мислещите,  кърмещите майки трябва да пият достатъчно, така че те никога да не остават жадни. Опитайте да пиете по една пълна чаша вода преди всяко кърмене.

 

Хранене за кърмещите майкиХранете се често

 

Стремете се към 5 или 6 малки хранения и закуски през целия ден, а не три големи такива. Това ще ви помогне да контролирате апетита си и ще ви дава енергия през целия ден.

 

Изберете „умна”риба

 

Прилагайте същото правило докато бебето суче, което сте прилагали и по време на бременността. Избягвайте морски дарове с високо съдържание на живак, като кралска скумрия, акула, риба меч, някои добавят и бяла туна в този списък.

 

Контролирайте кофеина

 

Въпреки, че храненията късно вечерта могат да породят желание за следобедно освежително питие, твърде много кофеин може да направи бебето нервно и раздразнително. Не забравяйте, че това, което приемате се влива в кърмата и в бебето. Опитайте се да ограничите кафето на 2 или 3 чаши на ден.

 

Правете си безалкохолни коктейли

 

Докато някои казват, че нама проблем да кърмите след едно-две питиета, то е по-добре да се въздържате напълно от алкохол докато кърмите. Алкохолът се предава на бебето. Безалкохолните коктейли също могат да бъдат много освежаващи.

 

Говорете с вашият лекар за продължаване приема на пренатални витамини

 

За да сте сигурни, че получавате това, което ви трябва, много експерти препоръчват вземането на пренатални или редовни мултивитамини през цялото време докато кърмите.

 

Снимки: stockimages, Ambro FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар