Храненето с бутилка – спомага ли за намаляването на коликите?

Неспокойното и раздразнително поведение при бебетата най-често намира израз в плача. Клинични изследвания показват, че бутилката AVENT намалява значително коликите и нервността. Нервността е много по-малка, особено през нощта.

 

Сънят и храненето са изключително важни, за да бъде вашето бебе здраво и щастливо. Проведено беше клинично изследване на случаен принцип,  за да се установи дали дизайнът на бутилките за хранене се отразява върху поведението на бебетата. Резултатите показаха, че бутилката Philips AVENT значително намалява раздразнителността – с около 28 минути на ден в сравнение с другата бутилка (46 минути срещу 74 минути,). Това се забелязва особено ясно през нощта.

 

бебе, колики, бутилка

 

Четете още: Как да успокоим страдащо от колики или неспокойно бебе?

 

Причината е в специалната технологична особеност на бутилките AVENT:

Еднокомпонентна система с клапа против колики

Пропуска въздуха в бутилката, а не в стомаха на бебето

 

Когато бебето се храни, уникалната периферия на биберона AVENT се огъва и пропуска въздуха в бутилката, а не в стомаха му. Също като при естественото кърмене, бебето контролира потока на млякото. Бутилката за хранене се състои само от три компонента за лесно почистване и има предпазна капачка за хигиенично съхранение и пренасяне.

 

Четете още: Раздразнителност и колики

 

В рамките на клинично изследване на случаен принцип дизайнът на бутилката Philips AVENT беше сравнен с друга водеща марка в продължение на 12-месечен период. Удовлетвореността на майките по отношение на лесното почистване и лесното сглобяване беше значително по-висока при бутилката Philips AVENT.

 

 

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent

 

Снимка: pfly, Foter

Добави коментар