Хипоалергенни млека

Бебетата, в чиито семейства риска от развитие на алергии е по-висок, трябва да бъдат предпазвани най-малко през първите 6 месеца. Ако бебетата не са кърмени, прилагането на хипоалергенни млека е най добрият начин за предотвратяване от развитие на алергия.

 

Какво са алергиите?

 

Алергиите са все по-често срещано явление, което засяга около 20-30% от кърмачетата. В резултат на алергии може да се изявят кожни обриви (атопичен дерматит), подуване на устните, а в по-късна възраст развитие на сенна хрема и астма.

 

алергия, хипоалергени, мляко, кърма

 

Кърмата е най-добрата хипоалергенна храна, която осигурява най-добра защита на организма от развитие на алергии и укрепва имунната система на Вашето бебе. Децата родени в семейства с алергии, трябва да бъдат кърмени най-малко през първите шест месеца. Това е най-добрия начин то да бъдат предпазени.

 

Ако бебето не може да бъде кърмено или на можете да удовлетворите напълно неговите нужди, експертите препоръчват прилагането на хипоалергенни храни за кърмачета (НА млека).

 

Хипоалергенните храни намаляват риска от алергии

 

Млечният протеин е решаващият фактор за развитието на алергия. Протеинът в HA млеката, чрез специален производствен процес, се накъсва на по-малки пептиди, които се възприемат от организма като по-малко чужди. Така прилагането на хипоалергенни храни, могат значително да намалят риска от развитие на алергия.

 

хипоалергени, млека, алергии, бебе

 

Конвенционална HA формула, която е частично хидролизирана

 

хипоалергени, млека, бебе, алергии

 

HiPP HA формула, която е силно хидролизирана и ултрафилтрирана

 

В HiPP HA формули, протеинът е силно „накъсан” и подложен на ултрафилтрация, както и е тестван в проспективно научно изследване, по отношение превенцията от алергии.

 

Решаващо значение за превенцията от алергии са първите 4-6 месеца. Дори малки количества от обикновените млека за кърмачета, с не обработен протеин, може да доведе до сенсибилизация и по този начин застрашават ползите от диета с ниско съдържание на алергени.

 

Моля, обърнете внимание: Дори с ниско съдържание на алергени, хипоалергенните храни не осигуряват абсолютна защита, но значително намаляват риска от развитие на алергии.

 

Кърмата стимулира здравословната чревна флора. Това може да бъде защита срещу развитие на алергии.

 

Освен хидролизата на млечния протеин, решаваща роля в борбата срещу алергиите има чревната микрофлора на детето. Проучвания показват, че има значителни различия в състава на чревната микрофлора при алергични и неалергични деца.

 

Чревната флора на деца с алергии обикновено съдържа повече нежелани  бактерии, докато броят на добрите млечнокисели бактерии е по-нисък, в сравнение с тези при не алергичните деца. Добрата, здравословна чревна флора при кърмените бебета изглежда оказва решаващо влияние върху предотвратяване на алергиите.

 

HiPP HA формули:

По примера на кърмата

 

Майчиното мляко е модел за развитие на HiPP HA храните. В майчиното мляко се съдържа голямо разнообразие от пробиотични култури и пребиотични фибри, които осигуряват развитието на здравословната чревна флора. Млечни формули на HiPP HA са разработени въз основа на този модел. В тях се съдържат важни диетични фибри (GOS – галактоолигозахариди) изолирани от мляко, натурални млечно-кисели култури и есенциалните омега-3 мастни

 

В партьорство с:

Добави коментар