Фондация Майки за донорството

Донорството като високо хуманен акт е залегнало дълбоко в същността ни като хора. Различаваме се един от друг, от масата в обществото. Оставя следи, като единствената неповторима следа е – Живот.

 

Ние, като програма на фондация „Искам бебе“ вече пораснахме откъм съмишленици и действията ни наложиха да се разширим. На 21.05.2014г. в БТА обявихме официално фондация „Майки за донорството“. Учредена от жени-донори на репродуктивен материал, фондацията пое по-устремено по пътя си да сбъдва мечти, а именно мечтата за дете.

 

От статистиката:

В България, хората с репродуктивни проблеми, регистрирани за инвитро и ИКСИ процедури, са 145 000.

Над 250 000 имат проблем, а неофициално са много повече.

При над 40 000 от тях шансът да имат дете е само чрез донор.

Възрастта на нуждаещите се от донор жени падна на 21-22 годишни момичета.

Донорите в програмата ни към момента са около 800.

Най-висок процент от нуждаещите се са поради изчерпан яйчников резерв при жените или лениви сперматозоиди при мъжете.

Новости в областта – увеличава се процента на млади хора с репродуктивни проблеми – още от раждането им.

 

Донори могат да бъдат жени от 18 г. до 34 г. с поне едно дете и мъже над 18 г. Те даряват свой репродуктивен материал и така помагат на непознати за тях хора да имат деца. Донорството в България е под контрола и управлението на Изпълнителна агенция по трансплантация. Донорството на репродуктивен материал е узаконено с Наредба 28 на Министерството на здравеопазването от 2007г.

 

„Майки за донорството“ сме жени и мъже, водени от обич към детето, решени да помагат на нуждаещите се от помощ, за да имат деца. Ние популяризираме проблема с цел превантивни мерки. Запознаваме обществото както с начините да се помогне, така и съблюдаваме и правата им да са защитени, докато помагат. Информираме и намираме съмишленици – донори и благодетели.

 

Защо? Защото сме на този свят за да оставим след себе си част от нас – детето и всички познаваме щастието, което то ни дарява. Всеки човек има правото на това и всеки човек може да бъде, нуждаещ се от помощ. Тази помощ дарява нов живот и не само – дарява семейство, бъдеще, държава.

 

Ние и приятели:

Фондация „Майки за донорството“ има вече своите близо 800 съмишленици – донори. Радваме се на силен старт с изключителна медийна подкрепа от всичките и представители. Подкрепени сме от Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция по трансплантация. До нас са всички репродуктивни клиники в България и водещи неправителствени организации. Медийни и популярни лица ни подкрепят лично, а благодетелите ни са физически и юридически лица с висок обществен принос и икономически ранг.

 

Фондация „Майки за донорството“

Tel.: +359888721010, +359878712128

E-mail: mothers.donation@gmail.com

Website: www.maikizadonorstvo.com

Facebook: https://www.facebook.com/donorstvoejivot?ref_type=bookmark

Добави коментар