Факти за здравето на сърцето при деца

Повечето хора мислят, че лошото здраве на сърцето се свързва с възрастните хора, но грижите за този орган трябва да започнат още в най-ранна възраст. Признаци на сърдечно-съдови заболявания могат да започнат да се появяват в детска възраст. Важно е да се води здравословен начин на живот, който ще ви помогне за грижата за сърцето. Родителите могат да внушат тези идеи в умовете на децата, които им дават инструментите да се грижат за своето сърдечно здраве като пораснат.

 

Яжте здравословни храни

 

Разннообразното хранене със здравословни храни е важно за преодоляване на сърдечно-съдови заболявания. Ограничаването на тези храни, които съдържат: наситени и неанситени мастни киселини и включват ненаситени мазнини и омега-3 мастни киселини, холестерол и профилактични прегледи, води до здраво сърце.

 

Четете още: Храни, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания

 

Храни, които трябва да се избягват са пакетирани сладкиши, замразени пици, а полезни храни са авокадо, риба. Родителите могат да помогнат на децата да вземат отговорни решения, като предлагат изобилие от храни от всички хранителни групи и поставяне на ограничения на нездравословните храни, като сода и бонбони.

 

сърце, децаУпражнения

 

Сърцето е мускул и трябва да бъде разработен, също както останалите мускули в тялото. Правенето на всекидневни упражнения гарантира, че детето е здраво и изпомпва кръвта функционално.

 

Отборните спортове, танци, фитнес, игра на детската площадка, скачането на въже, са добри начини да се запълнят препоръчителните 30 минути дневна физическа активност, които децата трябва да правят. Усилените упражнения и затаения дъх са добри признаци, че сърцето е здраво и поддържате добра форма.

 

Избягвайте пушенето

 

 

Четете още: Как да намалим риска от сърдечни проблеми?

 

Тийнейджърите, които пушат цигари, поставят сърцето си на риск, тъй като това води до натрупване на плака в артериите. Това прави трудно за сърцето да изпомпва богатата на кислород кръв в тялото, в резултат, на което детето се чувства без дъх след физическо натоварване. С течение на времето, това състояние може да доведе до сърдечен удар.

 

Децата, които започват пушене много млади и продължават да го правят излагат себе си на риск от много сериозно сърдечно-съдово заболявание, което може да доведе до смърт. Пушенето също така прави по-трудни упражненията и увеличава нивата на холестерола, и двете неща са вредни за здравето на сърцето. Има много ресурси на разположение, за тези, които искат да се откажат от цигарите.

 

Снимки: David Castillo Dominici, Phaitoon FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар