Упражнения за плажа – ВИДЕО

Лятото е вече тук! Сега е перфектното време за упражнения на плажа, особено ако живеете до морето или сте на ваканция там. Упражненията на плажа са едновременно по-трудни, но и по-забавни. Тичането и дори ходенето по пясъка ще повиши усилието, което трябва да вложите във тренировката си. Най-добрата част? Когато сте готови, можете просто да скочите във водата, за да се разхладите.

 

Тук ви представяме 5 упражнения за плажа, които ще разнообразят тренировките ви:

 

1. Бягане по плажа

 

Бягането по плажа е страхотно кардио упражнение. Тичането по пясъка повишава усилието, което трябва да вложите, тъй като изисква по-голяма интензивност и обхват на движение. За да предотвратите евентуални наранявания се опитайте да не тичате близо до вълните на морето и носете леки маратонки за защита и опора на краката. Можете или да тичате 30-60 минути, или да редувате 30-60 секунди спринт със също толкова секунди бавно тичане.

 

2. Лицеви опори

 

Лицевите опори са едни от най-добрите упражнения за горната част на тялото. Поставете ръцете и краката си на пясъка, на ширина на раменете. Приберете корема и изправете гръбнака. Дръжте главата си на една линия с врата. Спуснете бавно гърдите си надолу без да нарушавате правата линия на тялото и после се повдигнете обратно. Опитайте се да направите 2-3 серии с 12-15 лицеви опори.

 

 

3. Клекове

 

Клековете са чудесно упражнение за краката. Застанете изправени, със стъпала на ширината на раменете, и ръце, отпуснати до тялото. Започнете бавно да приклякате, като придвижите таза си назад. Дръжте кръста си изправен и не отлепяйте петите си от пода. Свивайте коленете докато бедрата ви станат успоредни с пода.

 

Четете още: Тичането ви прави щастливи

 

Успоредно с това вдигайте ръцете си напред, докато не стигнат височината на гърдите ви. Внимателно се върнете към изходно положение. Опитайте се да направите 2-3 серии с по 12-15 клека.

 

 

4. Бърпи

 

Застанете в клек. Поставете ръцете си на пясъка, пред вас и „изстреляйте“ краката си назад в позиция за лицева опора. След като направите лицевата опора, върнете краката си в клек и скочете във въздуха. Опитайте се да направите 2-3 серии с по 12-15 повторения.

 

 

5. Трицепс

 

Седнете на пясъка или на плажната кърпа с изправени крака и стъпала на ширината на раменете. Поставете ръцете си зад торса, а дланите – на земята, като върховете на пръстите сочат напред. Приберете лактите до тялото. Повдигнете дупето си от земята и изправете ръцете, без да заключвате лактите. След това спуснете дупето си на долу само чрез свиване на лактите, без да докосвате земята. Опитайте се да направите 2-3 серии с по 12-15 повторения.

 

Четете още: Съвети за тичане на плажа 

 

Както винаги, консултирайте се с лекар преди да правите някои упражнения, ако имате опасения за здравословни проблеми. Наслаждавайте се на лятото, опитайте се да правите плажни тренировки, ако можете.

Добави коментар