Упражнения за офиса – ВИДЕО

Повечето офиси не разполагат с фитнес зали за служителите, в които да правят упражнения между изпращането на имейли. Голяма част от офис служителите стоят по 8 часа на бюро, докато не стане време за обяд или почивка. Въпреки че офисите предлагат продуктивна и като цяло безопасна среда, те не могат да ви защитят от възможността да се разболеете от болест на сърцето или напълняване.

 

Да, покачването на теглото и повишаването на кръвното налягане са характерни за професиите, при които служителите седят по цял ден. Въпреки това, съществуват много упражнения, които можете да изпълнявате в тези условия.

 

 

Топка за баланс

 

Време е да замените стола на колела с топка за баланс. Тялото ви неусетно ще започне да се оформя, а любовните дръжки – да изчезват. Но тъй като изследователите все още спорят по въпроса дали осигуряват необходимата поддръжка на кръста (заради позата в която седите), може би ще е по-добре да ограничите времето за седене на нея на не повече от 2 часа на ден.

 

Четете още: Здравето на първо място

Бутилка с вода

 

Когато бутилката с вода в стаята за почивка започне да се изпразва, погледнете на ситуацията като на възможност за вдигане на тежести. Писането по цял ден може да увеличи силата на пръстите, но вашите бицепси и трицепси също се нуждаят от внимание.

 

Преди да започнете да размятате водата наоколо, трябва да имате известна доза предпазливост. Както при всяко вдигане на тежести, осъзнаването на собствените си възможности и правилната стойка са жизненоважни, за да избегнете нараняване. Едва ли някои ще се възхити, ако паднете на плочките наранявайки гърба си.

 

Четете още: Упражнения на гладно или упражнения след хранене?

 

Стълбите

 

Достъпни, безплатни, лични. Стълбищата в офис сградите предоставят уединението, което търси човек, когато се опитва да се скрие от погледите на зрителите. Всяка стъпка те приближава до по-здраво и по-стегнато тяло. Ако нямате мотивация – пуснете си ободряваща музика, докато изкачвате етажите.

 

Всъщност изкачването и слизането по стълби е изключително полезно. Възползвайте се колкото можете повече от възможностите в градска среда да използвате стълби, вместо асансьори, ескалатори и т.н.

 

Друго предимство на използването на стълбите вместо асансьор е, че това намалява ненужното потребление на енергия. Така че, ако не се интересувате от стълбите заради здравето си, то поне го направете заради Земята. Можем да я излекуваме… стъпка по стъпка.

 

Добави коментар