Тортиля с шунка и пуешко месо

Тази рецепта е подготвена специално за хора с диабет, но е подходяща за всички, които се стремят да се хранят здравословно.

 

Време на приготвяне – 10 мин

 

Необходими продукти:

 

пълнозърнеста тортиля;

2 ч.л. крема сирене;

30 г постно (с ниско съдържание на мазнини), несолено пуешко месо;

30 г постно, несолена шунка;

30 г швейцарско сирене;

1 лист от салата „Айсберг”;

2-3 парченца домат.

 

Начин на приготване:

 

1. Поставете тортилята на плоска повърхност.

2. Намажете едната стана на тортилята с крема сиренето.

3. Поставете салатата, пуешкото, шунката, сиренето и доматите върху намазаната част.

4. Загърнете с ненамазаната половина и навийте на руло.

5. Обвийте тортилята с домакинско фолио, до момента на сервиране.

 

Една порция съдържа:

 

387 калории;

25 г белтъчини;

17 г мазнини;

10 грама наситени мазнини;

33 г въглехидрати;

3 г фибри;

64 мг холестерол;

1083 мг натрий;

338 мг калций;

1 мг желязо.

 

Снимки: FreeDigitalPhotos.net

                 www.pachd.com

Добави коментар