Топ 7 ползи за здравето от колоезденето

Колоездачите са разнообразна група. Някои от тях карат с дебели гуми, надолу по стръмни пътеки, други пък използват велосипеди за по-стръмни хълмове, някои го правят за спорт, а други само за забавление. Някои карат за адреналин, а за някои това е основният транспорт. Но всички могат да се възползват от ползите за здравето от колоездененто.

 

Колоезденето, е един от най-ефективните начини за придвижване, също е и една от най-добрите дейности за подобряване на вашето здраве. От главата до пръстите на краката – ползите за здравето от колоезденето са трудно победими.

 

1. Колоезденето е добро за сърцето

 

Колоезденето е свързано с подобряване на сърдечно-съдовата система, както и с намаляване на риска от коронарна болест на сърцето.

 

Четете още: 3 съвета как да тренирате докато ходите

 

2. Колоезденето е добро за мускулите

 

Карането на колело е чудесно за тонизиране на вашите мускули, особено в долната половина на тялото, прасците, бедрата и задните части. То също е ниско натоварващо упражнение за тези, които имат наранявания на краката и бедрата, като помагат да се запазят активни тези мускулни групи.

 

колоездене, здраве, спорт

 

3. Колоезденето е добро за талията

 

Можете да изгаряте много калории, докато карате колело, особено при редуването по-бързо с по-спокойно темпо. Колоезденето се асоциира като основен помощник в борбата със свалянето на килограми, като чрез него сваляте килограми постоянно. Колоезденето помага да засилите метаболизма си, дори и след като то приключи.

 

Четете още: Как да се възстановите след екстремен спорт

 

4. Колоезденето е добро за вашият живот

 

Колоезденето е чудесен начин за увеличаване на дълголетието, като то редовно се свързава с удължаването на активните години в човешкия живот.

 

здраве, колоездене, спорт, психично здраве5. Колоезденето е добро за координацията

 

Въртенето на краката в кръг, докато държите волана с двете си ръце и балансирането на собственото тяло е добър начин да практикувате своите умения за координация.

 

6. Колоезденето е добро за психичното здраве

 

Карането на колело е свързано с подобряване на психичното здраве.

 

7. Колоезденето е добро за имунната система

 

Колоезденето може да засили имунитета ви и да ви предпази от някои видове рак.

 

Дори и с всички тези ползи за здравето от колоезденето, някои от вас може да карат само за удоволствие.

 

Снимки: wandee007, hin255, Feelart FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар