Топ 4 здравословни ползи от танците

Танците са чудесен начин за хората от всички възрасти да останат във форма. Освен, че са забавни, танците имат много положителни ползи за здравето. Първите четири ползи за здравето от  танците, са следните:

 

Гъвкавост

 

Гъвкавостта е важна част от това да бъдем здрави. Танците изискват голямо количество гъвкавост. Повечето курсове по танци загряват с разтягане. Танцьорите трябва да се стремят към постигане на пълна гама от движения за всички основни мускулни групи. Колкото по-голям обхват движения, толкова повече мускули може да се огъват и разширяват. При повечето танци, танцуващия трябва да изпълнява движения, които изискват свиване и разтягане, така че танцьорите естествено стават по-гъвкави, като просто танцуват.

 

Сила

 

танци, здраве. гъвкавост, сила

Силата е определение за способността на мускулите да упражняват сила срещу съпротивление. Танците изграждат сила, като карат мускулите да се съпротивляват срещу собственото тегло на танцьора. Много стилове на танца, включително джаз, балет изискват повече скокове. Скоковете и скачането изискват огромна сила от най-големите мускули на краката. Спортните танци изискват сила. Помислете за мускулната маса на мъжки балетен танцьор, която той развива чрез повдигане на партньора си над главата.

 

Четете още: Креативни физически упражнения

 

Издръжливост

 

Танцът е физическо натоварване. Упражненята повишават издръжливостта. Издръжливостта е способността на мускулите да работят усилено за все по-дълги периоди от време без умора. Редовните танци са чудесен начин за подобряване на издръжливостта, особено енергичните танци като бални и спортни танци. Повишаването на сърдечната честота може да увеличи издръжливостта. Точно както всяка друга форма упражнения, редовните танци ще изградят издръжливосттта ви.

 

Четете още: Какви са ползите от спорта и физическата активност?

танци, здравословни ползи, издържливост

 

Самочувствие

 

Танците са социална дейност. Проучвания показват, че силните социални връзки и общуването с приятели допринасят за високото самочувствие и положителна перспектива. Танците предлагат много възможности да се срещате с други хора. Присъединяването към курсове по танци може да увеличи самочувствието и изграждането на социални умения. Тъй като физическата активност намалява стреса и напрежението, редовните танци дават цялостно усещане за благополучие.

 

 

Снимки: photostock  FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар