Топ 10 съвета за здравето на заетите майки – част 2

Продължава от: Топ 10 съвета за здравето на заетите майки – част 1

 

6. Помолете за помощ

 

Казват, че е необходимо цяло село, за отглеждането на едно дете. Това означава, че не е нужно да правите всичко сами. Не се срамувайте да поискате помощ. Включете съпруга си, майка си и приятелите си в грижите за детето – никой няма да промени мнението си за вас, а вие ще бъдете по-здрави и по-щастливи.

 

7. Приемете, че супер-майката е мит

 

Всяка майка ще ви каже, че не може да направи всичко. Така че, спрете да се притеснявате и да се опитвате да гледате децата, като същевременно поддържате перфектна къща, успешна кариера, да готвите като професионалист, да изглеждате като супермодел и да правите всичко, което сте правили преди да имате дете. Всичко е наред, ако имате купчина неприбрани играчки в ъгъла. Ще се заемете с тях, когато имате време.

 

8. Починете си от това да бъдете майка

 

Всеки се нуждае от почивка – от децата, памперсите, обясненията за училище, домашната работа. Възползвайте се от съвета по-горе, приемете помощ от някого да остане с децата за малко. Обадете се на приятелка и излезте на по чаша кафе, за да прекрате време в разговори с друг възрастен. Обсъждайте политика, мода или се отдайте на една здравословна клюкарска сесия.  Ще се почувствате освежена и ще очаквате с нетърпение да се върнете у дома при децата си.

 

Четете още: За майките и многото им функции…

 

9. Важно е да се поглезите

 

Един ден в спа или козметичен салон може да направи много за съживяването на духа на уморената майка. Ще си починете, ще изглеждате по-добре, ще отвлечете ума си далеч от стреса на родителството.

 

10. Насладете се на майчинството

 

Това е време изпълнено с предизвикателства и триумфи и най-важното нещо е да му се наслаждавате. Всички майки ще ви кажат, че времето минава много бързо, когато погледнат назад. Запомнете всички хубави моменти, които сте имали.

Добави коментар