Топ 10 грешки при храненето от шише

Има някои неща, които трябва да избягвате при хранене от шише:

 

10. Варенето на бутилките след всяко използване, за да бъдат стерилизирани не е наистина необходимо. Децата не растат в стерилна среда и не трябва излишно да се изнежват.

 

9. Не променяйте пропорцията  на вода към формулата (защото смятате, че бебето се нуждае от повече вода или че допълнителната формула ще му помогне да спи по-добре). Рискувате да дехидратирате или да го оставите гладно.

 

8. Не наливайте бутилирана вода, за да смесите с прахообразната формула. Освен ако водоснабдяването ви има проблеми ( в които случай трябва да се използва бутилирана вода), преварена вода направо от чешмата е добре.

 

7. Не оставяйте биберона и капачката на бутилката, когато загрявате в миквовълнова.

 

6. Не топлете кърмата в микровълнова, тя убива антителата.

 

Топ 10 грешки при храненето от шише

 

5. Не збаравяйте да разклащате загрятите в микровълнова бутилки, за да премахнете горещите точки.

 

4. Не давайте на бебето шише в леглото. Това може да предизвика кариес или инфекция в ушите.

 

3. Бъдете внимателни, за да не затегнете пръстена на зърното твърде силно, това може да намали притока на мляко и храненето с шише да е разочароващо.

 

2. Никога не оставяйте бебето само да държи бутилката. Ако то е прекалено малко, вие трябва да го направите. Подпряната бутилка може да доведе до задавяне.

 

1. Не притискайте бебето да довърши бутулката. Кърмените бебета ядат докато се нахранят, за ползващите шише се полага същата привилегия.

 

Снимки: Jomphong FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар