Тае бо

Тае бо е комбинация от бойни изкуства, бокс и танцови движения. Това е една от най-популярните фитнес системи разработени някога. Разработено от Били Бланкс през 1976, тае бо обещава тонизиране на тялото, комбинирано с добро кардио упражнение. Създадено е, за да гори мазнини, помагайки да се намали теглото и да покажат някои техники на самозащита.

 

Изграждане и тонизиране

 

Тае бо работи за горната част на тялото (ръце, гърди, рамене), долната част на тялото (бедра) и основните мускули (коремните мускули, гръбначния повдигащ мускул). Една от целите на тае бо е да се повиши силата.

 

Кардио тренировка

 

Едно от най-големите предимства на тае бо е кардио тренировката, получена в резултат на танцовите стъпки, комбинирани с бойни изкуства и бокс.

 

Тае бо

 

Отслабване

 

Благодарение на високоенергичнтата аеробна натура на тае бо, по време на рутинната тренировъчна програма се горят калории, което се изразява в загуба на тегло.

 

Самоотбрана

 

Ритниците и удърите правени по време на тренировката по тае бо ще доведат до по-добра представа за методите за самозащита. Разбира се, най-добре ще е никога да не сте поставени в ситуация, в която се налага да изпробвате заучените техники, но все пак тае бо ще ви даде умения и увереност за справяне с потенциални проблеми.

 

Снимки: photostock FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар