С бебе на плажа – част 2

Продължава от: С бебе на плажа – част 1

 

Какви дрешки трябва да носи бебето ви?

 

Бебетата под 6 месечна възраст се нуждаят от защита от слънцето през цялото време. Те могат да бъдат предпазвани от директните слънчеви лъчи, като се държат в детската количка със слънчобран или под тента с UV защита. Не забравяйте, че под сянката може да е с няколко градуса по-хладно. Ако времето не е много топло се уверете, че на бебето ви не му е студено.

 

След като бебето проходи, става по-трудно да го държите на сянка. За да се уверите, че е добре защитено от слънцето, след като го намажете със слънцезащитен продукт го облечете в дрешка от лека материя и с дълъг ръкав или с дрешка с UV защита. Не забравяйте за шапката!

 

Хубаво е да се снабдите и с детски плажни обувки. Те ще защитят краката на бебето от горещия пясък, остри предмети, камъни, мидички и т.н., особено когато влиза във водата. Много бебета не обичат усещането при стъпване на пясъка и плажните обувки са чудесно решение на този проблем.

 

Имайте предвид, че бебетата много лесно могат да изгорят във водата. Така че ако влизате заедно във водата, задължително обличайте тениска или дреха с UV защита на бебето преди това. В обобщение, ще имате нужда от следното:

 

• Няколко бански костюма за смяна. Бебетата и малките деца обичат да влизат във водата, да излизат, да влизат отново, но не обичат да обличат мокри бански. Така че е добре да имате повече бройки.

 

• Шапка за слънце – тя трябва или да е с широка периферия, или с козирка и допълнително парче, което да покрива и шията.

 

• Няколко блузки с дълъг ръкав, жилетка, панталонки, чорапи и обувки. Бебетата и малките деца бързо губят температура докато са във водата. За това е добре да сте подготвени да ги облечете след като излязат от водата, за да се стоплят.

 

Как да предпазите бебето на плажа?

 

Ако спазвате някои основни неща на плажа, ще се насладите на забавно и релаксиращо време. Когато пристигнете, изберете чисто място, което не е твърде близо до водата. Там вероятно ще имате повече пространство за кърпи и одеяла за бебето.

 

Четете още: Кога бебето ви ще може да стои седнало?

 

Ако имате тента за бебето, поставете кърпи и се уверете, че не е твърде горещо под нея. Ако бебето ви вече може да пълзи или ходи, поставете прегради около тентата, за да сте сигурни, че няма да може да се шмугне нанякъде.

 

Ако бебето иска да се разходи, винаги трябва да има възрастен с него. Едно бебче лесно се губи от поглед на оживен плаж. Освен това не го пускайте в близост до водата само, без да е под надзора на възрастен.

 

Опитайте се да спрете бебето си да лапа мидички, камъчета или пясък. Ако обаче го направи, не се паникьосвайте – просто се опитайте да изчистите колкото е възможно повече и му дайте да пие вода. Има шанс малко по-късно да има стомашно неразположение. Ако сте много притеснени, потърсете лекарско мнение.

 

Можете ли да вкарвате бебето във водата?

 

Леките вълнички могат да са много вълнуващи за вашето бебе. Може да се окаже, че то много обича да си играе с вас в морето.

 

Когато влизате във водата, дръжте бебето здраво, дори ако сте го пускали в басейна, когато сте го учили да плува. Останете на плиткото, където можете да седнете и да го държите. Не влизайте навътре, защото е възможно морето изведнъж да стане много по-дълбоко.

 

Четете още: Защо бебетата дъвчат всичко?

 

Ако бебето ви може да плува под вода (в басейна) е възможно морската да не му хареса. Солената вода няма приятен вкус. Освен това ако попадне в очите може да му щипе. Ако това се случи, бъдете готови веднага да го измиете. Ако бебето ви е по-голямо, можете да му сложите и пояс, но го дръжте през цялото време.

 

Не стойте във водата прекалено дълго, тъй като на бебетата бързо им става студено. Ако видите, че започва да трепери, излезте от водата и го увийте в кърпа. Ако бебето ви е нервно във водата, покажете му колко е забавно да се пръскате и вълните да ви галят. Някои бебета просто не обичат морето и предпочитат да стоят на пясъка и да си играят.

 

Как можете да нахраните бебето си на плажа?

 

Ако кърмите, не е трудно да го направите на плажа. Намерете място, където да се прикриете от вятъра и пясъка и действайте. Ако храните бебето си с формула, вземете шише с готово мляко. Ако бебето ви предпочита млякото топло, използвайте термос, в който да си носите гореща вода и отделно вземете формулата на прах. Когато се наложи, просто смесете.

 

Ако бебето ви вече се храни с други храни, най-голямото предизвикателство е да го предпазите от пясъка. В този случай одеялата за пикник могат да помогнат. Носете много салфетки и вода.

Добави коментар