Съвети и идеи за красиви Великденски яйца

Спомняте ли си колко забавно всъщност е боядисването на великденските яйца? Сигурно като дете сте чакали с нетърпение яйцата да се сварят и да влезете в ролята на истински творец, който рисува своя шедьовър. Е, шедьовърът често прилича повече на мацаница, но какво пък – именно в това е чарът на великденските яйца!

 

Ако не сте били до лактите в боя от дълго време, може да искате да опитате отново тази година. Все пак боядсиването на великденските яйца е голямо събитие за цялото семейство.

 

Подгответе яйцата

 

Има два варианта да приготвите великденските яйца. Конвенционалният метод е предварително да сварите твърдо яйцата, преди да ги боядисате. Ако сте планирали да вложите много усилия в украсяването им и не смятате да ги използвате за борба, а само за декорация, можете вместо да варите, да издухате яйцата с помощта на 2 малки дупчици в горната и долната част.

 

По този начин ще получите празна черупка, която може да украсява дома или трапезата ви доста по-дълго време от сварените яйца, тъй като те ще се развалят само след седмица.

 

Четете още: Великденска играчка-закачка

 

Направете украсяването празник

 

Празниците са чудесен повод да се съберат различните поколения, да се насладят на компанията си и да поддържат традициите живи. Съберете семейството и приятелите си и се отдайте на творчество. Можете да си изберете тема за вдъхновение или да си направите наградки за най-колоритното яйце, най-традиционното, най-шареното и т.н. За да запазите интереса към дейността, насърчавайте работата в екип.

Изразете себе си

 

Не се страхувайте да експериментирате. Изразете себе си с помощта на различни материали – бои, пастели за яйца, ваденки, брокат, пайети, мъниста, които да се залепят горе. Можете да заимствате техники, като захарни цветя или декупаж, те също са добър избор.

 

След като сте украсили яйцата, може да ги изложите по различни начини. Поставете ги в красиви купи или прозрачни чаши, можете да си направите красива декорация с изкуствена трева, като добавите и вашите любими елементи.

Добави коментар