Съвети за пътуване през Коледните празници

Коледните празници са време, в което повечето семейства заминават на почивка. Това е най-пиковия сезон за пътуване по целия свят. Освен блестящите светлини, празненствата, пазаруването в мола по Коледа, трябва да се подготвите и за неща, като задръствания, закъснения на полетите, проблеми с изгубен багаж и т.н. Ето, някои съвети за неща, които трябва да избягвате и как да се справите с най-често срещаните проблеми при пътуване:

 

Вземете бележка от лекар, ако трябва да носите лекарства със себе си

 

Хората със здравословни проблеми, като диабет или алергии, трябва да имат бележка от лекар за лекарствата, които са им необходими по време на полет (като инсулин, например), така че да не се изправят пред трудност в зоните, където контролът за сигурност е много затегнат.

 

Ако можете резервирайте полет на самата Коледа

 

На самата Коледаа натоварването с пътници е по-малко, в сравнение с останалите дни от Коледните празници и ще минавате по-бързо през гишетата на летището. Обратния полет може също да е насрочен  за ненатоварените дни със същата цел.

 

Уверете се, че няма проблем с билетите, резервирани онлайн

 

Ако резервирате билети онлайн, трябва да се уверите, че ще имате желаните места, и че няма да настъпи объркване в последната минута. Много често заради натоварения график на полетите, членовете на семействата биват разделени и не могат да получат необходимото място, въпреки, че е важно за тях. Обаждане до авиокомпанията е може би най-добрият начин да потвърдите дали всичко е наред.

 

Вижте още: Как се празнува Коледа по света?

 

Снабдете се с пътеводители

 

Ако летите към нов град, си купете карти, пътеводители и потърсете информация за него онлайн. Това може да са ви от голяма полза. Ще ви помогне да разберете предварително най-добрите туристически обекти в града и специфични цели, които може би искате да посетите. Картата ще ви помогне да откривате по-лесно маршрутите до набелязаната цел.

 

Опаковайте багажа си в прозрачни пликове

 

Ако летите със самолет, винаги е по-добре да опаковате нещата си в прозрачни найлонови пликове, така че проверката със сигурност да мине по-бързо. Коледните подаръци също е добре да са отворени – не е препоръчително да ги опаковате предварително.

 

Вижте още: Как да останем здрави по време на празниците?

 

Винаги носете със себе си зарядно устройство за мобилния си телефон

 

Не се случва рядко полета да се забави заради проливен дъжд или сняг.

 

Дръжте плана за пътуването на досъпно място

 

Той може да е описан в тефтер, в телефона ви или в лаптопа ви. Трябва да включва страните, в които ще пътувате, как да се чувствате удобно при всяка промяна в климата и метерологичните условия, дължината на пътуването и др. По този начин това, което ще вземете в багажа си, ще отговаря на списъка. Този метод ще ви помогне да не забравяте неща и ще губите по-малко време в търсене.

 

Вижте още: Останете във форма тази Коледа

 

Дръжте се любезно със служителите

 

Учтивостта и показването на съпричастност правят пътуването по-леко. Когато се държите любезно със служителите на летищата например и им помогнете да намалят стреса, това ви помага да намалите времето на изчакване за обработката на багажа или документите ви.

Добави коментар