Съвети за красота за жени с щитовидни проблеми

Жените по-често страдат от проблеми с щитовидната жлеза, а това се отразява и на тeхният външен вид и красота. Когато имате суха коса, сърбящи очи и бледа кожа, вие не се чувствате особено привлекателни. Ето и някои съвети как да се справите с тези проблеми:

 

Коса

 

Дисфункцията на щитовидната жлеза може да направи косата твърда и суха и да предизвика нейното окапване. Може дори цели кичури да падат от главата ви, докато сте под душа, което е един от симптомите на Хашимото. Използвайте маска от кокосово масло – тя омекотява косата, овлажнява кожата на главата и премахва лющенето. След като изсушите косата си, придайте обем със сух шампоан или пудра.

Вежди

 

Знаете ли, че един от най-разпознаваемите симптоми на заболяване на щитовидната жлеза е загуба на външната част на веждите? Да, странно, наистина. За неопитните в запълването на веждите, има набор от продукти, които можете да използвате – прахообразни сенки, гел, моливи. В повечето случаи моливът е най-подходящ за попълване на по-голям участък – използвайте леки, перести линии, които можете внимателно да размажете с пръсти. Изберете цвят, който е възможно най-близък до естествения цвят на косъмчетата.

 

Четете още: Енергизиране за заети майки

 

Очи

 

Очите са прозорец към душата – или към вашето заболяване. Хората с хипертиреоидизъм  имат по-изпъкнали очи, докато тези с хипотиреоидизъм имат подути, сухи, подпухнали очи.

 

Можете да направите очите си по-добре изглеждащи, като използвате капки за очи.  Ако се чувствате удобно да носите грим, внимателно приложете черна очна линия. Тя ще направи очите ви по-малки. Но ако очите ви са твърде чувствителни, е най-добре да я пропуснете.

Лечението на подути и сухи очи, причинени от хипотиреоидизъм е много по-лесно. Може да използвате кръгчета краставица, студени компреси, студени лъжици, както и капки за очи. Коректорът също ще помогне при тъмните кръгове, които често идват с хипотиреоидизма.

 

Кожа

 

За сухотата на кожата, избягвайте обикновения сапун. Използвайте специални фармацевтични продукти, които са подходящи за чувствителна кожа. Можете да опитате и с бебешки продукти, защото те са нежни към кожата.

 

Четете още: 7 съвета за красота за заети майки

 

Нокти

 

Може би ноктите ви се чупят лесно? Използвайте хубав, интензивно овлажняващ крем, премахвайте лака всяка седмица и ги подрязвайте добре, така че да не закачат нищо. Можете да опитате и с гел лак, той ще защити ноктите от счупване.

Добави коментар