Съвети за здравословно хранене през лятото

През лятото е най-добре да променим както количеството на калориите, които приемаме, така и честотата на храненията, за да си осигурим по-добро храносмилане. През топлите месеци трябва много да внимаваме какво е състоянието на продукта, който консумираме, тъй като, в противен случай може да навредим на здравето си и да провалим ваканцията си. Предлагаме ви няколко прости правила, които ще ви подскажат правилният начин на хранене през топлите месеци.

 

Избягвайте обилните хранения

 

Препоръчително е да се храните с по-малко количество храна, но по-често – 4-5 на ден, съобразено с начина ви на живот. По  този начин метаболизмът ви остава активен през целия ден и изгаряте по-голямата част от калориите, които сте поели.

 

Избягвайте мазни и пържени храни

 

Заменете мазните и пържените храни със свежи и леки храни. Изберете рибата пред каквото и да е друго месо. Парчета кашкавал вместо любимите  от зимата мезета. Най-вече консумирайте много плодове и зеленчуци. 

 

плодове, здравословно хранене, лято

 

 

Четете още: Не става въпрос само колко ядете, а също и как се храните

 

Не спирайте изкушенията напълно

 

Ако балансирате начина си на хранене добре, един сладолед на ден няма да ви навреди – не забравяйте за полезните му качества.   

 

Хранене за по-добър тен

 

Доброто хранене може да подпомогне и хващането на тен. За целта включете в менюто си моркови, спанак, радичо, кайсии, салата, пъпеш, домати и риба.

 

Не забравяйте водата

 

И последно – не забравяйте, че през лятото организмът ни губи много повече вода от обикновено (2 – 2,5 л), така че не забравяйте да пиете поне 1,5 – 2 л вода на ден.

 

сладолед, здравословно хранене, лято, диета

 

Внимание: Топлото време е предпоставка за размножаването на бактериите. Обръщайте внимание на състоянието на храната, която Ви сервират. 

 

Снимки:  Miss Barabanov, Ahmed Rabea, su-lin , Foter.com

Добави коментар