Страничните ефекти на бременността, които никой не ви казва

Бременността води до много промени в тялото и докато някои от тях са очевидни и се очакват, то други могат да се появят като голяма изненада. Тук са някои от страничните ефекти на бременността, за които може би не сте чували:

 

Вашите зърна

 

Въпреки че е обичайно за гърдите да увеличават размера си по време на бременност, знаете ли че зърната ви ще бъдат изтръпнали от това, че носите бебе. Зърната на всяка жена се променят и потъмняват. Те остават различни и след раждането и така може да се разбере дали жената е раждала бебе или не.

 

бременност, гърди, кърмене

 

Вашите гърди

 

Докато гърдите ви могат да увеличават размера си, те няма непременно да загубят формата чрез кърменето. Гърдите могат да нараснат по време на бременността, но те стават и много секси. Не забравяйте, че бременността влияе повече на тялото, отколкото кърменето. Ако смятате, че можете да предпазите гърдите си от увисване, като избягвате кърменето – помислете отново, то е най-доброто за вашето бебе.

 

Четете още: Защо бременността ви прави красиви?

 

Вашият корем

 

Странен страничен ефект на бременността е появата на кафява линия надолу по дължината на стомаха. Известна като „linea negra“, това е просто пигментация на кожата, където коремните мускули се разделят и има тенденция да се появи през втория триместър. Някои жени я получават, други не, но все още не е ясно защо. Не се притеснявайте, малко след раждането тази линия изчезва сама.

 

бременност, странични, ефекти

 

Вашият гръден кош

 

Напълно нормално е да имате болки в ребрата или бодежи в долната им част в последния триместър. Това е вследствие на факта, че вашето бебе расте и бута ребрата нагоре и навън, заедно с разтягането на маточните мускули.

 

Четете още: Грижа за кожата по време на бременността

 

Вашите ханш и бедра

 

Обичайно е да напълнеете повече в ханша и бедрата, в сравнение с други части на тялото, това ще ви осигури допълнителен енергиен източник по време на кърмене. Мазнината се съхранява и използва от различни места по различно време, по време на кърменето. Мазнините са там с причина, така че се опитайте да оцените вашето женствено тяло.

 

бременност, гърди, кърмене

 

Вашето дупе

 

Ако страдате от хемороиди, трябва да знаете, че те са просто разширени вени, които възникват в областта около ануса поради натиска на вашето бебе. Ще е най-добре, ако може да предотвратите появата им. Това може да стане като се поддържате добре хидратирани и ядете много плодове и зеленчуци, които са богати на фибри.

 

Четете още: Бременна с близнаци: хранене и спорт (част1)

 

Вашето лице

 

Бременността също засяга и кожата ви, с „маска на бременността“ или хлоазма – кафяви петна от пигментация, които се появяват по бузите, челото, шията. Причинява се от увеличеното производство на меланин, хормон отговорен за тена, може да намалите неговия ефект, като използвате подходящи слънцезащитни продукти. 

 

Снимки: Daquella manera, luca_76, katya_alagich Foter.com

Добави коментар