спорт, куче, тичане, приятел, тренировка, аджилити

Спортувайте със своето куче

Може би търсите нов начин да се позабавлявате с вашето куче, докато междувременно правите дневната препоръчителна доза упражнения? Всъщност има стотици начини да се раздвижите със своето куче, но ви предлагаме от най-забавните начини да поспортувате със своя космат приятел.

 

Чували ли сте за спорта Аджилити? Това е един чудесен спорт, посредством който, кучето ви минава през много различни препятствие, включително скокове, преминаване през тунели, рампи, пълзене и т.н. За да е достоен състезател, кучето ви се нуждае от много тренировки на различните препятствия, учейки се да преминава различните препятствия.

 

спорт, куче, тичане, приятел, тренировка, аджилити

 

Собственикът е заедно с кучето по време на целия курс, така че то да се научи да чете сигналите му, дори и в разгара на състезанието. Това е много забързан и енергичен спорт за кучета, които се придвижват с голяма скорост, а имайте предвид, че и вие много добре ще се раздвижите покрай него.

 

Друг чудесен начин да се раздвижите със своето куче, е като покарате заедно колело. Изберете някой приятен парк, вземете колелото и кучето и си направете освежаваща разходка с приятна компания. Кучето ви ще е щастливо от прекараното време в тичане, а вие ще се раздвижите добре.

 

Четете още: Да си взема ли куче?

 

Ако сте почитател на тичането, трябва да знаете, че тичането с куче е далеч по-приятно отколкото тичането сами. Променете обичайния режим на сутрешните мудни разходки с кучето ви и се пригответе със спортен екип и маратонки. Потичайте заедно в близкия парк. Времето прекарано заедно и то в тичане, определено ще се превърне в един от най-свежите и разтоварващи моменти от деня.

 

спорт, куче, тичане, приятел, тренировка, аджилити

 

Сигурно до сега не сте се замисляли, но любимата за много кучета игра, в която вие хвърляте пръчка, а те я гонят, е един чудесен начин да изгорите някоя излишна калория. Всъщност по този начин правите повече движения, отколкото предполагате. Така че ако още не сте, побързайте да научите кучето си да гони пръчки, топки и т.н. и се впуснете в игри още днес.

 

Четете още: Защо жените харесват мъже с кучета?

 

Ако пък случайно в парка има лостове или външен фитнес, защо да не съчетаете разходката на кучето с една кратка тренировка, която ще ви освежи и раздвижи?

 

Използвайте енергията и игривата природа на своя домашен любимец, за да се заразите от него и да се движите повече. Това е един чудесен начин да останете в добро здраве и да поддържате тялото си по-здраво и красиво. А какво по-хубаво от това, да се раздвижите в приятна компания и на свеж въздух, вместо във фитнес залата? Започнете още днес, вашият домашен любимец също ще го оцени!

Добави коментар