Спазми по време на бременност

Спазми по време на бременност може да означава много неща по отношение на майката. Спазмите могат да бъдат по-леки или по-тежки. Спазмите могат да бъдат сигнал за проблем или са просто следствие от нарастващата матка. Възниква въпросът обаче – трябва ли да се притеснявате?

 

Причини за възникване на спазми по време на ранна бременност

 

Имплантационни спазми – Някои жени изпитват спазми при имплантиране. Имплантирането обикновено се появява  8-10 дни след овулацията.

 

Разтягане на матката – Тъй като тялото ви се подготвя за ново бебе матката се разтяга и разширява. Връзките, които поддържат матката също се разтягат и това може да причини леки спазми.

 

Спонтанен аборт – Спазми по време на ранна бременност

 

Спазми по време на бременност

Извънматочна бременност – Това е сериозно състояние и изисква незабавна медицинска помощ. Признаци на извънматочна бременност са болки в корема (особено от едната страна), зацапване или кървене.

 

Други причини за спазми по време на ранна бременност – болки от запек или газове. Бременните жени често имат проблем със запек. Това може да доведе до неприятни болки.

 

Причини за спазми по време на късната бременност

 

Преждевременно раждане – контракциите са леки или тежки, диария, болки в гърба могат да бъдат показателни за преждевременното раждане.

 

Braxton Hicks контракции – През втория и третия триместър бременните жени често имат фалшиви контракции, които са нередовни и отшумяват напред във времето.

 

Раждане – По време на ранно раждане, спазмите и болките в гърба са често срещани симптоми.

 

Тъй като нормалните спазми на бременността трудно могат да се различат от знак за опасност, най-добре е да се консултирате с вашия лекар.

 

Снимки:adamr FreeDigitalPhotos.net

 

 

Добави коментар