Социалният проект “pravatami.bg разкодираните закони”

Социалният проект “pravatami.bg: разкодираните закони” е отворена и безплатна онлайн платформа за предоставяне на полезна и практична правна информация, поднесена по разбираем начин за хората без юридическо образование.

 

Мисията на проекта е повишаване на правната култура на обществото в България.

 

“pravatami.bg: разкодираните закони“ е собственост на Сдружение “Департамент за правна култура”, ръководено от студенти по право.

 

Сайтът разкодира нормативната уредба, като поставя читетелите си в една конкретна житейска ситуация, разяснявайки му възникващите в нея права и задължения. Пример: „Правата ми при проверка на Пътна полиция.

 

Платформата има и свое мобилно приложение за смартфони – “Правата Ми” / “Pravata Mi”, разработено безвъзмездно от IT компанията DigiMark, изтеглено повече от 70 000 пъти, чрез което проектът вече бива сложен и в джоба на всеки, който иска да опознае повече правата си.

 

Следва да споменем бета версията на “Видео Правата”. Това са Правата, но пресъздадени във видео формат за всички, които предпочитат да се запознаят с правата си гледайки и слушайки член на екипа на pravatami.bg.

 

Последващо трябва да се отбележи и английската версия на сайта – My Rights (pravatami.bg/myrights), която изпълнява същата мисия за повишаване на правната култура, но насочена към чужденците в България. Тя също е на бета ниво, но целите и тук са големи чрез привличането на партньори за развиването й през новата година.

Добави коментар