Слингът – удобство за майките

Слингът е идеален начин за носене на бебето, независимо дали става въпрос за разходка, за пазаруване, за почистване на къщата или да сте просто навън. Слинговете са падходящи за бебето от раждането и са регулируеми по размер, за да паснат на всеки родител.

 

Бебето може да се позиционира лесно в ембрионална поза, но имайте предвид, че трябва да се подпре врата, което е от съществено значение за новороденото. Свито плътно в близост до майката, бебето е спокойно и в позната среда, подобна на утробата. Удобството е, че можете да го сложите през рамо и сте готови да потегляте.

 

слинг, бебе, удобство, майка, спокойствие

 

Други причини да носите бебето по този начин са:

 

Сън

Движението, поклащането, както и плътната близост до тялото на майката или бащата насърчават бебето да спи. Данните показват, че децата държани в слинг през деня, спят по-добре през нощта.

 

Четете още: 5 неща, които не знаете за развитието на бебето – част 1

 

Спокойствие

Налице са убедителни доказателства, че малките бебета държани в близост до техните майки са значително по-спокойни, отколкото бебетата, които не са. Слингът, често имитира спокойната обстановка на матката. Люлеенето (движението), плътното усещане и звуците, топлината на тялото може да помогнат за успокояване на бебето.

 

слинг, бебе, удобство, майка, спокойствие

 

Удобство

Грижейки се за бебето ще може да изпълнявате други дейности. Слингът предпазва бебето, като същевременно освобождава ръцете на мама. Удобството се състои и в това, че слингът позволява на майката да кърми дискретно докато носи бебето си.

 

Четете още: Какво да използваме при къпането на бебето

 

Имайте предвид обаче, че трябва да внимавате, когато се навеждате напред, освен това навеждайки се напред трябва да държите очите на бебето затворени и да бъдете сигурни, че малкото бебе диша свободно.

 

слинг, бебе, удобство, майка, спокойствие

 

Също така внимавайте за:

• прекалена стегнатост на слинга

• дали виждате бебето през цялото време

• дали държите брадичката на бебето извън гърдите

• дали поддържате гърба на бебето изправен

 

Много малките бебета трябва да се следят внимателно, особено ако има опасност да сменяте рязко позицията на тялото си поради постпоянното движение. Майките усещат и са наясно как се чувстват бебетата подсъзнателно. След като вземете всички предпазни мерки, наслаждавайте се да държите вашето бебе близо до вас и да имате възможността за това преживавяне.

 

Снимки: Knuckleric, Devaburger, sdminor81 Foter.com

Добави коментар