лимон, лимонов крем, лимонови сладки, лято

Сладки с лимонов крем

Какво по-освежаващо през горещите летни дни от вкусни сладки с лимонов вкус и аромат? Сладките, които ще ви представим, са изключително вкусни и лесни за приготвяне.

 

Необходими продукти:

 

• 1 пакет бисквити

• 3 пакетчета крема сирене (меко)

• ½ ч. захар

• 3 яйца

• 1 пакетче масло

• лимонов крем (начинът на приготвяне на лимоновия крем можете да видите по-долу)

 

Необходими продукти за крема:

 

• 4 жълтъка

• 150 гр захар

• лимонов сок от 2-3 лимона (около 80 мл)

• 1 с.л. лимонова кора

• 75 гр масло

 

лимон, лимонов крем, лимонови сладки, лято

 

Начин на приготвяне на лимоновия крем:

 

Смесете жълтъците със захарта и ги сложете на тих огън, като бъркате непрекъснато. Прибавете на тънка струя прецедения сок от 2-та лимона, като не спирате да бъркате докато се сгъсти. Не оставяйте сместа да заври. Ако е нужно дърпайте съда от огъня. Прибавете и лимоновите стърготини.

 

След около 10 мин. отдръпнете от огъня и оставете сместа да се охлади. Прибавете 75 гр масло, като бъркате, докато напълно се разтопи. Оставете сместа да се охлади напълно.

 

Четете още: Летен ягодов пай

 

Начин на приготвяне на сладкиша:

 

С помощта на блендер разбийте бисквитите и маслото (можете и да намачкате бисквитите). Количеството масло зависи от вида бисквити. Разтопете 1 бучка масло и сипвайте по малко, докато бисквитите не станат лесни за оформяне като тесто.

 

лимон, лимонов крем, лимонови сладки, лято

 

Разстелете тестото на дъното на тава, като притиснете добре. Можете да сложите отдолу хартия за печене, за да не залепне.

 

В голяма купа смесете крема сиренето, ½ ч. захар и разбъркайте добре. Добавете едно по едно всяко яйце, като разбивате сместа след всяко. Крема сиренето трябва да стане меко и кремообразно след като се смеси добре с яйцата и захарта. Изсипете получената смес върху бисквитите и я разстелете.

 

Четете още: Как да направите най-хубавия домашен сладолед? – част 1

 

Разпределете равномерно лимоновия крем върху крема сиренето на линийки на разстояние от 2 – 2,5 см. Можете да импровизирате с формата на линиите. Печете 55-60 мин. на средна температура. Проверявайте дали сладкишът е готов, с помощта на клечка за зъби (ако остава смес по нея е нужно още печене).

 

Охладете за 30 мин. преди да го сложите във хладилника. Изчакайте около час, час и половина и десертът е готов за хапване. Можете да го нарежете на малки квадратчета и да сервирате като бисквити.

 

Снимки: Vegan Feast Catering, French Tart, ginnerobot Foter.com

Добави коментар