Сладките сладки картофи – част 2

 
Супа от сладки картофи с джинджифил

 

Необходими продукти:

3 чаши вода

3 чаши обелени и нарязани на кубчета сладки картофи

¼ чаша джинджифил, нарязан на жулени

2 с. л. захар

¾ ч. л. сол

 

сладки, картофи, супа

 

Начин на приготвяне:

Сложете водата да заври в голяма тенджера. Добавете всички останали съставки. Покрийте тенджерата с капак, намалете температурата и я оставете да къкри за около 30 минути.

 

Четете още: Кулинарни термини и техники за начинаещи – термична обработка

 

След това отделете половината от микса от сладки картофи и джинджифил и ги разбийте на каша с пасатор или блендер. Върнете ги в тенджерата и ги загрейте докато заврят отново.

 

Печени сладки картофи

 

Необходими съставки:

 

За картофите:

1 кг обелени и нарязани сладки картофи

¾ чаша кристална захар

¼ чаша кондензирано мляко

3 с. л. разтопено масло

½ ч. л. сол

1 ч. л. екстракт от ванилия

2 яйца (размер L)

 

печене, сладки картофи,

 

Четете още: Риба с лук и домати

 

За заливката:

1/3 чаша брашно

2/3 чаша кафява захар

1/8 ч. л. сол

2 с. л. разтопено масло

½ чаша пеканови орехи

 

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява до 350  ОС. Сладките картофи се сваряват в тенджера, отцеждат се и се оставят да изстинат за 5 минутки.

 

Четете още: Супа от агнешко

 

Картофите се поставят в голяма купа, в която се добавят и захарта, млякото, маслото солта и ванилията. Всички съставки се разбиват с миксер на средна скорост, докато се получи гладка смес. След това се добавят яйцата и отново се разбърква. Сместа се премества в намаслена тавичка.

 

За заливката: Брашното се разбърква добре със захарта и солта. Добавя се разтопеното масло.

 

сладки картофи, печени, рецепта

 

Брашнената смес се разпределя върху картофената смес. Пекановите орехи се разпределят равномерно. Пече се около 25 минути на 350  ОС или докато стане златисто.

 

Снимки: mealmakeovermoms, jeffreyw, MLazarevski  Foter

 

Добави коментар