Сладките сладки картофи – част 2
Необходими продукти:
3 чаши вода
3 чаши обелени и нарязани на кубчета сладки картофи
¼ чаша джинджифил, нарязан на жулени
2 с. л. захар
¾ ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври в голяма тенджера. Добавете всички останали съставки. Покрийте тенджерата с капак, намалете температурата и я оставете да къкри за около 30 минути.
Четете още: Кулинарни термини и техники за начинаещи – термична обработка
След това отделете половината от микса от сладки картофи и джинджифил и ги разбийте на каша с пасатор или блендер. Върнете ги в тенджерата и ги загрейте докато заврят отново.
Печени сладки картофи
Необходими съставки:
За картофите:
1 кг обелени и нарязани сладки картофи
¾ чаша кристална захар
¼ чаша кондензирано мляко
3 с. л. разтопено масло
½ ч. л. сол
1 ч. л. екстракт от ванилия
2 яйца (размер L)
Четете още: Риба с лук и домати
За заливката:
1/3 чаша брашно
2/3 чаша кафява захар
1/8 ч. л. сол
2 с. л. разтопено масло
½ чаша пеканови орехи
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 350 ОС. Сладките картофи се сваряват в тенджера, отцеждат се и се оставят да изстинат за 5 минутки.
Четете още: Супа от агнешко
Картофите се поставят в голяма купа, в която се добавят и захарта, млякото, маслото солта и ванилията. Всички съставки се разбиват с миксер на средна скорост, докато се получи гладка смес. След това се добавят яйцата и отново се разбърква. Сместа се премества в намаслена тавичка.
За заливката: Брашното се разбърква добре със захарта и солта. Добавя се разтопеното масло.
Брашнената смес се разпределя върху картофената смес. Пекановите орехи се разпределят равномерно. Пече се около 25 минути на 350 ОС или докато стане златисто.
Снимки: mealmakeovermoms, jeffreyw, MLazarevski Foter