Семейно ателие „Мама, татко и аз”

Здравейте!

 

Ние сме Лили, Цвети и Мариана. Всяка от нас има някакъв талант, а трите – заедно сме направо фурии! 😉 По този повод си направихме едно уютно ателиенце в което да се забавляваме и творим.

 

Като казах "забавляваме" се сетих за нашите съкровища!!! Те винаги когато са свободни са около нас и "вилнеят" в ателието! 😉 Дойде ни идея да ги включим в творческия процес… та така: веднъж седмично организарахме нашите деца – с подръчни материали, много идеи и желание – да творим заедно всякакви красотички.

 

 

Тази седмица по случай края на конкурсът  – „Вдъхновени от есента” – събрахме децата за първи път! Беше много забавно и определено бяхме изненадани от ентусиазмът и желанието на нашите палавници! 😉

 

Ето какво се получи с маааааалко наша помощ :

 

1. Децата събраха със сръчни ръчички всякакви есенни "материали " – шапчици от жълъди, кестени, листа, разни клечици и семчици …

 

 

 

2. Изрязахме им листове от кадастрон и им помогнахме да направят контурите на паната …

 

 

3. Раздадохме четки, за да ги използват за мазане на лепило (Лепилото е Ц200 – което като изсъхне става прозрачно).

 

 

 

4. За по-тежките нещица (като по-едри клонки или кестени) може да се ползва горещ силикон …

 

 

5. Когато свършиха с лепенето пожелаха брокат в "есенни цветове" – намазаха с лепило местата на които желаят да има блясък и поръсиха обилно!

 

 

6. Оставихме "есенните пана" да изсъхнат в ателието и тази сутрин нямаха търпение да си ги вземат! 🙂

 

 

Унесени в процеса на работа се оказа,че са минали повече от 2 часа,навън се е стъмнило и разбирасе бяхме събрали публика(от площадката)  🙂 🙂 :)Децата бяха много горди от това което са сътворили ,а ние(майките) още по-доволни от факта,че сме прекарали с децата си няколко часа като приятелчета,работещи в екип и учейки се взаимно!

 

 

Това беше първата ни СРЕЩА! 😉

 

Нямаме търпение да се съберем през седмицата и да сътворим с много обич следватата "красотичка"! 🙂 😉

 

Всички снимки от Семейното ателие "Мама, татко и аз" можете да видите тук.

Добави коментар