Секс по време на бременност: какво усеща бебето?

Шансовете поне единият от вас (вие или партньорът ви) да е притеснен дали може навредите на бебето, когато правите секс по време на бременността, са доста големи. Всъщност има много мъже, които вярват, че пенисът им е толкова голям, че правейки секс с бременната си партньорка могат да причинят трайно мозъчно увреждане или деформация на бебето. Друго често срещано притеснение сред бъдещите татковци е, че всъщност бебето може да усеща пениса им по време на секс.

 

Голяма част от бъдещите родители се чувстват неудобно да попитат своя лекар за тези неща. В действителност това е просто едно от стотиците притеснения, които родителите имат през бременността, тъй като силно желаят всичко с бебчето им да е наред.

 

секс, бременност, мъж, бебе

 

Истината е, че мъжкият пенис не е достатъчно голям, за да докосне или навреди на бебето по време на полов акт, дори и да успява да достигне шийката на матката. За някои мъже този факт може да бъде удар по егото, но фактите са си факти.

 

Специалистите твърдят, че при нормална и здравословна бременност, която протича без усложнения, сексът е 100% безопасен дори и в последния триместър. Освен това те съветват жените да се вслушват в тялото си – ако чувстват удобно в позата, в която правят секс и не чувстват болка или дискомфорт, това е знак, че всичко с бебето е наред.

 

Вижте още: 9 или 10 месеца продължава бременността?

 

Ако таткото е притеснен, че проникването ще навреди или докосне нероденото му бебче, трябва да знае, че то е добре защитено от околоплодната течност и че слузестата тапа на шийката на матката предпазва бебето от усещането за натиск по време на полов акт. И отново – дори и най-щедро надарените господа няма шанс да наранят бебето по време на секс.

 

секс, бременност, мъж, бебе

 

Много често мъжете се притесняват и от това, че по време на бременността бебето ще знае какво се случва, докато мама и татко правят секс. Нормално е за повечето мъже да се плашат от секса по време на бременността и това няма нищо общо с чувствата му към партньорката му. Ако жената има желанието да прави секс с партньора си, препоръчително е да го успокои и да му обясни, че няма от какво да се тревожи.

 

Вижте още: Какво вижда бебето в матката? – част 1

 

Това, разбира се, не означава, че бременността е подходящ момент за експерименти, секс играчки или по-груб секс. Рутинната интимност обаче е дори препоръчителна, ако вие и партньорът ви сте готови за нея. Няма защо да се тревожите, че ще нанесете каквито и да е физически или емоционални белези на своето бебче!

 

Снимки: Loving Earth, Remon Rijper, Kit4na Foter.com

Добави коментар