Сексът през бременността – опасен или полезен?

Сексът като правило не е опасен за бременните жени. Оргазмът или стимулацията на ерогенните зони предизвикват съкращения на матката, но в общия случай това не може да доведе до аборт. Ако обаче се появят непрекъснати съкращения на матката, трябва да се потърси консултация с лекар.

 

Интересен детайл е фактът, че според признанията на много жени, именно в периода на бременността те изпитват най-силни усещания по време на оргазма и въобще имат много по-голямо желание за секс, отколкото преди зачеването на детето.

 

Това е свързано с различните изменения, настъпващи в организма през бременността, които влияят на сексуалната активност и възприятие. Кръвта прилива повече към таза, матката и влагалището стават по-широки, клиторът няколко пъти увеличава своите размери.

 

Сексът през бременността - опасен или полезен?

 

Ако бременността през последните месеци протича нормално, т.е. няма кръвотечения, секрети, лошо общо здравословно състояние, отново няма никакви ограничения за половите контакти. Разбира се, партньорът трябва да бъде абсолютно здрав.

 

Някои мъже се страхуват да правят секс през последните месеци от бременността на техните съпруги, страхувайки се да не навредят на плода или да не се стигне до спонтанен аборт. В такъв случай просто може да се изберат пози, безопасни за детето и бъдещата майка.

 

Източник: www.zdrave.bg

Снимки:stockimages FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар