Седемте най-добри спорта за всеки сезон

Участието в семейните спортове има много предимства. Можете да изградите връзка с децата си, братя, сестри, родители, лели, чичовци, братовчеди и дори съседи чрез редовно практикуване на спортове поне веднъж седмично. Всички може да развивате своята координация и изграждане на екипни умения. Може да се научите на добро спортменство и да научите децата си, че победата не е толкова важна, а забавлението.

 

Вие също така ще бъдете в състояние да поддържате добра форма и да намалите нивото на стреса, което означава, че се намалява риска от нездравословното напълняване, сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане, висок холестерол и прочее. Всеки сезон опитвайте нов спорт.

 

Пролет

 

1. Бейзбол и софтбол

Пез пролетта температурите са добри, за да може със семейството си да спортувате на открито. Когато слънцето е на хоризонта може да поиграете на бейзбол или софтбол на двора. Ако не разполагате с достатъчно играчи, просто може да улавяте и хвърляте топка или да тичате на няколко импровизирани бази, което може да мине за игра.

 

2. Футбол

Футболът е друга чудесна игра за пролетта, докато земята е мека и свежа от пролетните валежи. Футбол може да играете навсякъде – зад блока, в близкия парк или детска площадка. Ако не разполагате с мрежа, може да импровизирате с конуси или по-едри камъни.

 

Лято

 

3. Басейн

Лятото е вероятно най-добрият сезон за семейните спортове. С толкова много слънчеви дни, може почти винаги да разчитате на възможността да спортувате навън.  Плуването е чудесен спорт за летния сезон, особено ако правите кратки състезания.

 

4. Волейбол

Волейболът е друг спорт, подходящ за летния сезон и е още по-забавен, ако се играе на плажа. Не забравяйте да бъдете добре хидратирани, особено, когато спортувате лятото, все пак топлината ви кара да се потите обилно, когато изразходвате енергия.

 

Есен

 

5. Футбол (европейски)

Футболът е подходящ и за есенния сезон, защото може да сложите допълнителен слой дрехи, за да се предпазите от наранявания. В същото време, движението ще ви помогне да се стоплите без да се интересувате от температурите навън. Футболът е чудесен начин да разнообразите семейните спортове, които практикувате.

 

6. Щафетни игри

Щафетните състезания са друг начин да ангажирате децата си. Организирайте трасе в двора си или в парка и вижте колко бързо всеки може да се справи с определени цели.

 

Зима

 

7. Баскетбол

Може да е твърде студено зимата за да практикувате спортове на открито, но можете да потърсите салон за игри – баскетбол. Ако нямате достъп до такъв, то тогава може просто да упражнявате дрибъл или стрелба в кош.

Добави коментар