Риба с лук и домати
0 comments
Необходими продукти:
1 кг риба
700 г лук
1 буркан консервирани домати
черен пипер на зърна
червен пипер
дафинов лист
магданоз
сол
мазнина
щипка захар
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибата добре. Ако рибата е по – едра я нарязваме на парчета. Подреждаме я в тава. Нарязваме лукът на по-едро и задушаваме в мазнина. Добавяме пасираните домати от консервата. Подправяме с червен пипер, черен пипер на зърна, дафинов лист, наситнен магданоз, сол – всичко на вкус, и щипка захар. След като всичко се задуши, получената заливка изсипваме върху рибата и ако е необходимо доливаме малко вода. Печем, докато ястието остане на мазнина.