Размерът на пениса влияе ли върху плодовитостта?

Това е отдавнашен въпрос, който много мъже си задават, когато достигнат до зряла възраст, особено ако имат фертилни проблеми. Краткия отговор на този въпрос е: не – размерът на пениса не влияе на фертилността. Мъжете с малки, средни и големи пениси – всички те могат да станат бащи. Друг размер е по- важен и може да бъде добра индикация за вашите фертилни способности – аногениталното разстояние.

 

Какво е аногенитално разстояние?

 

Аногениталното разстояние е разстоянието от ануса до връзката на скротума с тялото. Средното разстояние между двете е само 5.1 см, но при някои мъже това разстояние може да е по-малко или по-голямо.

 

пенис, фертилност, размер, аногенитално разстояние

 

Каква е идеалната аногенитална дължина за оптимална плодовитост?

 

Вместо да се измерва размера на пениса, за да се преценят шансовете за плодовитост, то трябва да се измери аногениталната дължина. Всяка дължина по-малка от 5 см, може да означава ниска плодовитост, а повече от 5.1 см – висока.

 

Каква е връзката между аногениталната дължина и плодовитостта?

 

В едно изследване са участвали 126 студенти. Техните аногенитални дължини и броя на сперматозоидите били сравнени. При мъжете, които имали по-малки разстояния между ануса и скротума, имали по-малък брой сперматозоиди. Но това не било отчетено при всички участници в изследването. Въпреки това много лекари са убедени, че плодовитостта зависи от аногениталната дължина.

 

Четете още: 5 съвета за усъвършенстване на мъжкото репродуктивно здраве

 

Свързани ли са аногениталната дължина и размера на пениса?

 

В някои случаи, да. Според последните проучвания, фталатите, могат да повлияят върху размера на пениса, ако бремнните жени са били в контакт с тях. Това са химикали, които се използват за производството на лични вещи, пластмаси и др.

 

размер, пенис, фертилност, аногениталната дължина

 

Възможно ли е тези химикали да са единствените виновни за намалената аналногенитална дължина?

 

Не, има други фактори, които могат да играят роля за по-малката аналногенитална дължина, като размера на тялото например.

 

Четете още: 7 начина да избягате от еректилната дисфункция

 

Размерът на пениса не е решаващ фактор за способността за зачеване. Разбира се, има и заболявания, които могат да повлияят върху размера на пениса до степен, в която и плодовитостта да бъде засегната, но те са редки. Обикновено мъжкия пенис е между 12.7 – 15.2 см в ерекция.

 

Снимки: masterdesigner, Amgad Fahmi Photography,.kleine Foter

Добави коментар