Причини за подпухналите очи

Навярно ви се е случвало да изпитвате дискомфорта от подпухналите си очи. Освен, че визията се разваля, отоците най-често са признак на някакъв проблем.

 

Освен умората и недоспиването, отоците почвата на отоци под очите може и да е следствие от някакъв вътрешен здравословен проблем. Ето и някои от причините за този неприятен „ефект”.

 

Недоспиване

 

Ако злоупотребявате със себе си и не си оставяте достатъчно време за почивка е възможно да се „наградите” с подпухнали очички и тъмни торбички.

 

подпухнали, очи, недоспиване

 

Проблеми с бъбреците

 

Това също може да е една от причините за отоците. Но обикновено съспътстващи симптоми са подуване на глезените и пръстите. Ако имате съмнения за здравословен проблем, се консултирайте с вашия лекар и ако е необходимо си направете изследване.

 

Хормонален дисбаланс

 

Жените често имат подпухване или тъмни кръгове под очите преди месечния си цикъл. Това е един от неприятните предменструални симптоми. Но е нормално те да се появяват само веднъж месечно, а не постоянно.

 

Четете още: Нередовна менструация

 

Токсини

 

Токсините във въздуха и храната са друга причина за подуването на очите. Те карат черният дроб да работи интензивно.

 

Злоупотребата с алкохол и цигари

 

подпухнали, очи, цигари, алкохол

 

Храната

 

Много солените храни спомагат за задържането на вода и от там  подпухването.

 

Четете още: Защо е важно да хапваме плодове?

 

Ако със здравето всичко е наред, пробвайте да намалите отоците с компреси от лайка или резенчета краставичка. Не забравяйте да консумирате големи количества вода и диуретични плодове(диня) или билки.

 

Снимка: photostock FreeDigitalPhotos.net

Добави коментар