извънматочна, бременност, предпоставки, причини, фактори

Причини за извънматочна бременност – част 2

Продължава от: Причини за извънматочна бременност – част 1

 

Много е важно да запомните, че извънматочната бременност не е по ваша вина, вие наистина няма какво да направите, няма как да я предотвратите. По този повод е добре да знаете и кои фактори НЕ биха могли да са причина за извънматочна бременност.

 

• Извънматочната бременност не е наследствена

 

Този тип бременност не е състояние, което можете да наследите от своята майка или да предадете на своята дъщеря. Вие не сте повече изложени на риск от останалите жени, дори и майка ви да е преживяла подобна бременност.

 

извънматочна, бременност, предпоставки, причини, фактори

 

• Спонтанният аборт и извънматочната бременност не са свързани

 

Спонтанният аборт в ранните етапи на бременността е доста често срещано явление, което се случва на 1 от 5 жени в първия триместър. Между двете състояния обаче няма връзка.

 

Четете още: Резус-фактор несъвместимост

 

• Абортът не е свързан с извънматочната бременност

 

Решението да прекратите бременността е наистина тежко и важно решение. То трябва да се взима въз основа на много различни фактори и обстоятелства. Никой няма право да ви обвинява, ако в миналото сте взели подобно решение, дори и да не е било еднократно.

 

Между абортът и извънматочната бременност всъщност няма връзка. Не се обвинявайте за нещо, което сте направили и решение, което вече сте взели.

 

извънматочна, бременност, предпоставки, причини, фактори

 

• Упражнения и спорт

 

Интензивният спорт, като тичането и карането на колело не могат да са причина за извънматочна бременност. Дори напротив – според специалистите, когато женското тяло е в добра форма и е активно, шансовете за безпроблемна бременност и по нормално и спокойно раждане са по-големи.

 

Четете още: Ефектите от сифилиса при бременна жена

 

• Няма връзка между извънматочната бременност и летенето

 

В случай, че смятате, че извънматочната бременност може да е причинена от полет със самолет, трябва да знаете, че не може. Ако обаче вече сте диагностицирани с такава бременност или се страхувате и предполагате, че може да имате извънматочна бременност, не е препоръчително да летите. 

Добави коментар