Приспиване на бебето – създайте си ритуали

За да приспивате по-лесно детето си, много полезно е да си създадете определени ритуали. Създайте си рутинни навици или правила, които да следвате всеки път преди лягане. Винаги спазвайте един и същ час, в който да сложите бебето да спи.

 

Преди сън обаче, трябва да имате време да направите останалите рутинни дейности. Може да започнете с къпане на бебето, след това да го облечете и да му почетете книжка. Постарайте се да осигурите максимално спокойствие. Изключете всякакъв вид дразнители, като телевизия или звук от телефон.

 

 

От значение е и това, как вие се чувствате. Вашето спокойствие и мек тон ще успокоят и детето. Може би то се страхува от раздялата с вас, така че търпеливо и нежно му говорете. Внушете му сигурност.

 

Не е препоръчително да слагате бебето с шише в леглото. Млякото в устата не е полезно за зъбките на детето. Възможно е да потече надолу по гърлото, да влезне в ушния канал и да създаде благоприятна среда за инфекции. Освен това, ако всеки път го оставяте с шише в леглото, то ще привикне и когато порасне ще ви е трудно да го отучите от този навик.

Добави коментар