Презаредете тялото си през пролетта

Пролетта вече е почти тук, а вие осъзнавате, че не сте емоционално и физически подготвени да се впуснете в по-топлото време? Предлагаме ви няколко много лесни съвета, с чиято помощ да се презаредите и да подготвите тялото си за този сезон.

 

Храненето

 

Пролетта е чудесен момент да започнете нов хранителен режим и да прецените внимателно върху кои области по-конкретно трябва да се съсредоточите и да ги подобрите.

 

Един от най-добрите начини да започнете нещо като „семейна диета“ е като изградите навик за храненията и планирате предварително. Всъщност може да се възползвате и от помощта на интернет – там има множество приложения, които ще ви помогнат да планирате и следите храненията по-лесно. Освен това, смартфонът ще ви е от полза, когато отидете в магазина и започнете да се чудите от какво имате нужда.

 

Като част от този план, опитайте се да хапвате поне 5 пъти на ден зеленчуци, те са ви нужни, за да останете здрави. Пролетта е чудесно време за леки супички и много свежи салати.

 

Внимавайте и за фибрите, които приемате. Тялото ни се нуждае от близо 30-35 гр. фибри дневно, за да е здраво и жизнено. Диета, богата на плодове и зеленчуци, ще ви набави нужното количество фибри.

 

Четете още: 5 свежи идеи за пролетни упражнения

 

Упражнения

 

Спортувайте! Бъдете по-активни и рестартирайте тренировъчната си рутина, която леко сте занемарили през зимата. Това не значи, че трябва да тичате всяка сутрин, но ако сте мързелували повече през зимата, пролетта е чудесен момент да шокирате тялото си с повечко тренировки.

 

Греещото слънце в небето може да не е достатъчно добра мотивация за повече движение. Купете си нещо ново. Може да е нов тренировъчен екип, нови маратонки, нещо което ще ви вдъхнови да спортувате повече.

 

Не забравяйте, че трябва да останете добре хидратирани. Пийте много вода, когато спортувате, хидратирайте тялото си, защото в противен случай, дори няма да се насладите на тренировката си.

 

Четете още: Как да преборите пролетната умора?

 

Съзнанието

 

Да прочистите съзнанието си през пролетта, е може би едно от най-важните неща. Започнете да мислите по-позитивно, започнете нещо ново, създавайте. Ето и три простички съвета за вашето съзнание през пролетта.

 

1. Медитирайте – прекарвайте 5 минути дневно сред природата, в които се опитвате да не мислите за нищо. Това ще ви зареди с енергия за целия ден.

 

2. Изгонете негативните мисли – дайте си почивен ден, в който изключвате стреса напълно от главата си. Предизвикайте себе си да погледнете на нещата от друга перспектива – по-спокойно и уравновесено.

 

3. Посетете интересно събитие – посетете арт галерия, изберете магазин, в който обикновено никога не ходите, направете нещо ново и интересно, което да държи ума ви далеч от стреса.

Добави коментар