Предимства на кърменето

Кърменето дава на Вашето бебе най-добрия старт в живота. То осигурява важни хранителни и имунни фактори, създава чувство на близост и задоволство.

 

Ползи за Вашето бебе

 

Вашата кърма съдържа всичко необходимо за здравословния растеж на новороденото през първите 6 месеца. Тя съдържа антитела и имуноукрепващи вещества, които помагат на бебето да се пребори с инфекциите. Коластрата, която се отделя през първите 2-4 дни след раждането е богата на протеини и антитела и се усвоява лесно.

 

Кърмата е по-лесна за усвояване от адаптираното мляко, намалява риска от появата на запек, стомашни разстройства и диария. Пелените на кърменото бебе са по-приятни  за смяна.

 

Четете още: Какво има в кърмата?

 

Кърмените бебета по-рядко развиват гастроентерологични и ушни инфекции. Други доказани и важни предимства са: по-доброто развитие на умствените способности, по-малкият риск от алергии при бебета, които имат роднини с такива заболявания и вероятно, предпазване от диабет. Кърмените бебета, също така, имат по-ниско кръвно налягане, по-нисък холестерол в кръвта и по-малък риск от наднормено тегло.

 

кърмене, бебеПолзи за Вас

 

Кърменето Ви сближава с Вашето бебе и Ви дава спокойствие през нощите и дните, за да се опознаете един друг. Това е едно много специално преживяване и за двама Ви.

 

Кърменето помага за свиването на матката Ви, и Ви връща по-бързо във форма, тъй като допълнителните мазнини, натрупани в тялото по време на бременността се превръщат в енергия, необходима за отделяне на кърма.

 

Жени, които кърмят са изложени на по-малък риск от заболяване от рак на яйчниците, рак на гърдата и остеопороза. Кърмата е незаменима, стерилна е, винаги е в наличност, при точната температура, дори и през нощта. Също така е безплатна!

 

Четете още: Какво прави кърмата толкова ценна?

 

Може да усетите неудобство, когато започнете да кърмите, защото кърмените бебета трябва да се хранят по-често, тъй като майчиното мляко се усвоява по-бързо. Новородените бебета са много гладни! Веднъж след като установите режим на кърмене, може да пожелаете да изцеждате кърмата си от време на време, така че Вашият партньор, семейство или приятели да помагат. Тези въпроси са разгледани подробно в следващите статии.

 

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent

 

Добави коментар