Предимствата от разходката през пролетта

Студените и кратки дни вече се заменят с топло пролетно слънце и доза позитивна енергия. Наслаждаваме се повече на слънчевите дни, които ни предразполагат към разходки и спорт сред природата.

 

Пролетта е сезонът, в който да се активизирате и да станете по-енергични. Един добър начин да направите това са разходките. 30 минути на ден са чудесен начин да влезете във форма, а ако нямате достатъчно време, възползвайте се от почивните дни и ги прекарайте навън.

 

Ето и 4 причини да предпочетете разходката пред това просто да почивате пред телевизора или компютъра:

 

1. Дигитална детоксикация

 

В днешно време, ежедневието ни е погълнато от телефоните, лаптопите, компютрите и телевизионните екрани. Въпреки че технологиите са чудесно средство за социализация и правене на бизнес, те до голяма степен пречат на реалните ни контакти с хора.

 

Изключете телефоните поне за кратко и просто се разходете. Не мислете за работа или проблеми. Фокусирайте се само върху движенията си и поемете дълбоко въздух. Насладете се на собствената си компания. Това ще се отрази добре както на тялото, така и на ума ви.

 

Четете още: 5 свежи идеи за пролетни упражнения

 

2. Зареждате се с витамин D

 

Знаем, че ултравилолетовите лъчи проникват в кожата и стимулират производството на витамин D. Това увеличава и производството на серотонин (хормонът на щастието) и усилва абсорбацията на калций в тялото. Повече слънчева светлина означава повече добро настроение!

 

3. Настроени сте за приключения

 

Повечето хора се нуждаят от това непрестанно да се развиват, да търсят нещо ново, да опитват различни неща. Независимо дали е нова връзка, ново хоби, ново място, ние обичаме да тръпнем от адреналина и допамина в нашите тела. Така че помислете кое ново място може да посетите и се разходете до там.

 

Четете още: Презаредете тялото си през пролетта

 

4. Концентрирайте се

 

Разходката е чудесен начин да практикувате концентрация. Блокирайте мислите си за работа, домакинство или деца и се концентрирайте в настоящето. Просто движете краката си, чувствайте земята под тях и не мислете за нищо. Съсредоточете се в самото движение.

Добави коментар