Предизвикателното поведение при децата със специални нужди

Децата с обучителни способности могат да имат предизвикателно поведение. Справянето с това може да бъде стресиращо, но не е нужно да преминавате през този период сами.

 

Всички деца могат да имат поведение, с което да е трудно да се справите, като например, лоши настроения, подритване на разни неща и др. При децата с обучителни трудности, това поведение може да бъде по-често и трудно. Това често е поради факта, че по този начин те изразяват чувствата си.

 

Четете още: Стратегии за емоционално подпомагане на децата

 

Разбирането на това, защо вашето дете има предизвикателно поведение може да ви помогне да откриете начините, с които да се справите с проблема. За да дадете правилната подкрепа на детето, е добре да се съобразите с нуждите и желанията му.

 

предизвикателно, поведение, дете, специални нужди

 

Какви могат да бъдат причините за предизвикателното поведение при децата с обучителни трудности?

 

Чувството на объркване може да причини предизвикателното поведение при децата. Но това може също да бъде реакция на друг проблем, като тормоз, страх или болка.

 

Опитайте се да избягвате всичко, което предизвиква проблема. Например, не стойте в шумна стая, ако това стресира детето ви. Запазете спокойствие и опитайте да не изглеждате ядосани или тъжни, дори и да се чувствате така.

 

Четете още: Кой може да помогне на детето със СОТ?

 

Намерете помощ за справяне с поведението на детето

 

Намирането на професионална помощ може да помогне, като ще ви даде някои стратегии за справяне с предизвикателното поведение. Вие можете да говорите със специалист, работещ с деца със специални нужди или с педиатър. Те могат да ви насочат към по-специализирана помощ, която да намерите.

 

дете, специални нужди, поведение

 

Това може да включва речев и езиков терапевт, образователен терапевт, психолог или педиатър. Също така можете да говорите с други родители на деца със сходни проблеми.

 

Снимки: Roberto Taddeo, Southworth Sailor, Andy Ciordia Foter.com 

Добави коментар